• Kokemus Yli 40 vuoden kokemus!
  • Tuotteita Yli 25 000 tuotetta varastossa
  • Ennen klo 15 Tilaa verkkokaupasta ennen klo 15.00 - lähetys samana päivänä
  • Lue lisää Lue lisää meistä
BEI SENSORS
BEI SENSORS

Pulssianturien teoriaa

Pulssianturi eli Inkrementtianturi on yksinkertainen, pyörivä, kääntymis-kulman osoittava anturi. Se koostuu valoa lähettävästä LEDistä, valoa vastaanottavasta diodista, sekä niiden välissä olevasta optisesta pulssikiekosta joka on kiinnitetty akseliin.Pulssikiekkoon on värjätty vuorotellen sekä läpinäkyviä että läpinäkymättömiä viivoja, joiden lukumäärä vastaa anturin resoluutiota. Kun kiekko pyörii, valo vuorotellen näkyy ja ei näy pulssikiekon läpi vastaanottimelle. Tämä analoginen signaali vahvistetaan ja muutetaan suorakulmaiseksi kanttiaalloksi ulostuloon.Jotta anturin pyörimissuunta saadaan indikoitua, on kiekolla kaksi keskenään 90° vaihesiirrossa olevaa viivakehää, jolloin saadaan aikaiseksi kaksi kanttiaaltoa: A ja B kanavat. Jos pyörimissuunta on myötäpäivään (akselin suunnasta katsottuna), tulee A –signaalin nouseva reuna B-signaalin ollessa ”1”. Jos pyörimissuunta on vastapäivään, tulee A-signaalin nouseva reuna B-signaalin ollessa ”0”.

Näiden lisäksi anturi antaa yhden pulssin kierroksella, ns. nollapulssin, Z-signaali, (nouseva reuna A-kanavan kanssa samanaikaisesti, laskeva reuna B-kanavan kanssa samanaikaisesti).

Lisäksi kaikista on myös invertoidut versiot joita voidaan käyttää varsinkin suuritajuuksisissa sovelluksissa.

Max control
Lisäoptio GHM9, GHU9, GHT9 ja GHML-sarjoihin. Optiolla voidaan monitoroida anturin lämpötilaa, iskuja, tärinää, syöttöjännitettä, signaalin laatua ja lukuvirheitä.

Teknisiä neuvoja
Riku EerolaRiku Eerola

Tuotepäällikkö

040 3412 433

Sähköposti

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

0207 499 499

Sähköposti

Chatti