FIEPOS – tulevaisuuden teholähde
Julkaistu: 2021-04-26

FIEPOS – tulevaisuuden teholähde

Tuoteuutiset

Hajautetut FIEPOS-teholähteet (FIEld POwer Supply) korkealla kotelointiluokalla IP54, IP65 tai IP67 ovat kehitetty joustavaan käyttöön suoraan kentällä. Helpon asennuksen lisäksi, ne ovat joustavia vastaamaan eri sovellusten ainutlaatuisia vaatimuksia. Teholähteet myös yksinkertaistavat kokonaisen tai laajennettavan järjestelmän suunnittelua ja ylläpitoa. Lisäksi laitekotelo voidaan korvata pienemmällä tai poistaa tarvittaessa kokonaan. Lyhyesti sanottuna FIEPOS on sopiva vaihtoehto teholähteelle keskitetyssä ohjauskaapissa, hajautetussa ohjauskotelossa tai asiakaskohtaisessa ratkaisussa.

 

Fiepos-ominaisuudet

 

Hajauttaminen

Tarve joustaviin ja modulaarisiin järjestelmiin muokkaa koneiden ja järjestelmien suunnittelua. Järjestelmän komponenttien hajauttaminen on osoittautunut tärkeäksi menestystekijäksi. Se nopeuttaa järjestelmän suunnittelua, yksinkertaistaa ylläpitoa ja mahdollistaa järjestelmän helpon laajentamisen. Lisäksi ohjauskaapit voidaan korvata pienemmillä versioilla tai jopa purkaa kokonaan.

FIEPOS, joka tulee sanoista FIEld POwer Supply, on täysin uuden tyyppinen teholähde, joka on kehitetty juuri tätä ympäristöä varten. Hajautettu kenttäteholähde, jonka suojausluokka on IP54, IP65 tai IP67. Joka on helppo asentaa ja joustaa riittävästi vastaamaan modulaarisen tehdasautomaation monipuolisia vaatimuksia.

Lyhyesti sanottuna FIEPOS on vaihtoehto teholähteelle keskitetyssä ohjauskaapissa. 

Perinteinen järjestelmä

Perinteinen järjestelmä on suunniteltu keskitetyillä IP20-teholähteillä. Keskitetyt syötöt vaativat pitkiä kaapelivetoja, joilla on suuri poikkipinta-ala. Pitkät kaapelivedot aiheuttavat tehohäviöitä, minkä vuoksi teholähde pitää ylimitoittaa.

FIEPOS-järjestelmä

Modulaarinen järjestelmän suunnittelu IP54-, IP65- tai IP67-teholähteillä. Hajautetut kenttäteholähteet soveltuvat erinomaisesti järjestelmien tehonsyöttöön hajautetusti, tehokkaasti ja joustavasti. Tämä mahdollistaa modulaarisen järjestelmärakenteen sekä järjestelmän yksittäisien komponenttien tehokkaan laajennuksen, ylläpidon ja jälkiasennuksen.

 

hajautetut kenttäkohdesarjat

Oikea ratkaisu jokaiseen sovellukseen

FIEPOS Basic

1 suuritehoinen DC-lähtö

FIEPOS-perussarja tarjoaa yhden DC-lähdön 300 tai 500 W:n teholla. IP54-, IP65- ja IP67-teholähteet ovat täydellinen ratkaisu hajautettuun syöttöön 1- ja 3-vaiheisissa järjestelmissä ja laitteissa. Teholähteet voidaan helposti rinnan kytkeä lisäämään kokonaistehoa tai saavuttamaan luotettava redundanttijärjestelmä.

FIEPOS – tulevaisuuden teholähde
 • Syöttöjännite
  1-vaihe 85-264/170-264 V AC
  3-vaihe 320-550 V AC
 • Ulostulojännite
  24-28 V DC
 • Nimellisteho
  300 tai 500 W
 • Jatkuva teho (<+45°C)
  360 tai 600 W
 • Hetkellinen teho (5s)
  600 tai 1000 W
 • Hyötysuhde 
  >95 %
 • Liittimet
  7/8”, M12, HAN-Q, Quick con.
  Muita liittimiä saatavilla pyynnöstä.
 • Kommunikaatio
  IO-Link tai DC-OK
 • Redundantti
  Integroitu erotus MOSFET
 • Kuormanjako
  Soft output regulation characteristic (droop)

FIEPOS eFuse

Jopa 4 virranrajoitettua ulostuloa

FIEPOS eFuse -sarjan teholähteissä on jopa 4 virranrajoitettua lähtöä. eFuse-malleilla on helppoa toteuttaa selektiivinen virranjako, suojaus ja valvonta suoraan kentällä. Se on todellinen vaihtoehto erilliselle teholähteelle ja elektroniselle sulakkeelle.

eFuse
 • Syöttöjännite
  1-vaihe 85-264/170-264 V AC
  3-vaihe 320-550 V AC
 • Ulostulojännite
  24-28 V DC
 • Nimellisteho
  300 tai 500 W
 • Jatkuva teho (<+45°C)
  360 tai 600 W
 • Hetkellinen teho (5s)
  600 tai 1000 W
 • Hyötysuhde 
  >95 %
 • Liittimet
  7/8”, M12, HAN-Q, Quick con.
  Muita liittimiä saatavilla pyynnöstä.
 • Kommunikaatio
  IO-Link tai DC-OK
 • Jopa 4 virranrajoitettua lähtöä
  Viallisten virtapiirien katkaisu selektiivisesti 
 • Selektiivisyys
  Herkkien kuormien suojus priorisoitujen lähtöjen avulla
 • Porrastettu lähtöjen aktivointi
  Lähdöt kytkeytyvät prioriteetin mukaan päälle 100 ms välein

 

Joustavuus

Kompaktikoko korkealla kotelointiluokalla (IP54, IP65 tai IP67) ja useat liitinvaihtoehdot mahdollistavat FIEPOS-teholähteiden asentamisen kytkentäkaapin ulkopuolelle, suoraan laitteeseen.

Helppokäyttöisyys

Lähtöjännitettä ja virranrajoitettuja lähtöjä (eFuse-mallit) voidaan valvoa ja asettaa suoraan teholähteen etupaneelista tai etänä IO-linkin kautta.

Kustannussäästöt

FIEPOS-teholähteet mahdollistavat lyhyempien kaapeleiden ja pienempien poikkipinta-alojen käyttämisen. Tämä säästää niin kuparin kustannuksissa kuin asennustyössä. Lisäksi all-in-one -laitetta voidaan käyttää useiden komponenttien sijaan.

Tilan säästö

eFuse-sarjan integroitujen elektronisten sulakkeiden ansiosta erillistä suojausmoduulia ei enää tarvita. Lisäksi keskitettyjä ohjauskeskuksia voidaan pienentää ja kentällä olevia ohjauskoteloita vähentää tai poistaa kokonaan.

 

Hajautetut kenttäteholähteet

Vaihtoehto ohjauskoteloille

FIEPOS eFuse -sarjan teholähde on saatavissa myös virranrajoitetulla suuritehoisella lähdöllä (20 A) ja pienitehoisella lähdöllä (2-12 A). Kompakti kenttäteholähde voidaan asentaa suoraan koneeseen ja korvata kentällä olevat ohjauskotelot. 

eFuse-version avulla voidaan myös tuottaa samanaikaisesti suuritehoinen lähtö sekä NEC Class 2 -piiri samanaikaisesti. Tämä tarkoittaa, että pienikokoiset FIEPOS-teholähteet voivat korvata koneiden ohjauskotelot, jotka koostuvat 24 V/20 A -teholähteestä sekä elektronisesta sulakkeesta. 

Kuvasta selviää, kuinka voit säästää materiaalikustannuksia, työaikaa sekä tilaa FIEPOS-teholähteillä. 

 

IO-Link

IO-Linkin avulla saadaan reaaliaikainen tieto mm. virrankulutuksesta, syöttö- ja lähtöjännitteestä sekä lämpötilasta. eFuse-malleista saadaan lisäksi tieto lähtöjen tilasta ja ne voidaan kuitata etänä.

Kaikki nämä tiedot voidaan analysoida keskitetysti, mikä mahdollistaa oikean ennaltaehkäisevän huollon ja lisää järjestelmän luotettavuutta sekä vähentää samalla huolto- ja käyttökustannuksia.

 

Harting-liitoskaapelit

Harting on alansa johtava teollisuuden liitäntäratkaisujen valmistaja, jonka vuoksi Puls on valinnut FIEPOS-teholähteiden liittimiksi Hartingin valmistamat liittimet ja liitoskaapelit. Liitoskaapelit ovat saatavana myös asiakkaan toivomilla mitoilla.

Syöttöliittiminä käytetään HAN Q4/2, HAN Q5, M12-S tai 7/8” ja ulostuloliittiminä HAN Q4/0, HAN Q2/0, M12-A, M12-L, M12-T tai 7/8” -liittimiä.

 

Katso tuotteet

Teknisiä neuvoja
Henri SuikkanenHenri Suikkanen

Tuotepäällikkö

+358403412459 040 3412 459

Sähköposti Sähköposti

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti