Teollisuusväylä ja verkot

Siemensin teollisuusviestintä tarjoaa kaikki integroituun kokonaisratkaisuun tarvittavat komponentit ja tukee seuraavia väyläjärjestelmiä:

Industrial Ethernet (IEEE 802.3 ja 802.11 WLAN) – alueverkon kansainvälinen standardi on tällä hetkellä lähiverkkoympäristön ykkönen yli 90 prosentin osuudellaan. Industrial Ethernet mahdollistaa tehokkaiden tietoliikenneverkkojen rakentamisen laajoille alueille.

Kansainvälinen PROFINET (IEC 61158/61784) -standardi käyttää Industrial Ethernetiä ja mahdollistaa reaaliaikaisen viestinnän aina kenttätasolle ja integroi samalla myös yritystason. Hyödyntämällä täysimääräisesti olemassa olevia IT-standardeja. PROFINET mahdollistaa myös isokroniset Motion Control -sovellukset, tehokkaan valmistajien välisen suunnittelun sekä koneiden ja laitosten korkean käytettävyyden Industrial Ethernetissä. PROFINET tukee hajautettua automaatiota (ja ohjain-ohjain-kommunikaatiota) ja mahdollistaa virheettömät sovellukset.

PROFIBUS (IEC 61158/61784) – kansainvälinen kenttätason standardi on kenttäväyläjärjestelmien globaali markkinajohtaja. Se on ainoa kenttäväylä, joka mahdollistaa viestinnän sekä valmistussovelluksissa että prosessisuuntautuneissa sovelluksissa.
Teollisuusväylä ja verkot
Profibus

Profibus

Profibus kenttäväyläjärjestelmä prosessi- ja kenttäviestintään soluverkoissa, joissa on pieni määrä asemia ja kenttälaitteita. Profibus-väylää käytetään tietoliikennettä varten IEC 61 158/EN 50 170 standardin mukaan. Profibus tarjoaa avoimuuden liitäntään standardoituihin ei-Siemens-komponentteihin. PROFIBUS – tuotanto- ja prosessisuunnittelun kenttäväylästandardi sisältää: Väylän fyysisiä ominaisuuksia ja pääsymenettelyä koskevien standardien määrittelyn. Lisäksi käyttäjäprotokollan ja käyttöliittymän määrittelyt. Prosessi- tai kenttäviestintäväylät: PROFIBUS DP nopeaan, sykliseen tiedonsiirtoon kenttälaitteiden kanssa. PROFIBUS PA sovelluksiin prosessiautomaatiossa ja luonnostaan turvallisella alueella. Tietoliikenne: PROFIBUS FMS tiedonsiirtoon eri valmistajien ohjelmoitavien säätimien välillä.
Profinet

Profinet

PROFINET — automaation Ethernet-standardi. PROFINET on johtava teollinen Ethernet-standardi, jossa on yli 20 miljoonaa solmua maailmanlaajuisesti. PROFINET lisää yritysten menestystä nopeuttamalla prosesseja, lisäämällä tuottavuutta ja lisäämällä tehtaiden tuotanto- ja prosessitiedon saatavuutta. PROFINET toteuttaa liitännät oheislaitteisiin. Se määrittää tiedonsiirron kentälle kytkettyjen oheislaitteiden kanssa. Sen perustana on peräkkäinen reaaliaikainen konsepti. Profinet määrittelee koko tiedonsiirron säätimien ("IO-Controllers") ja laitteiden ("IO-laitteet") välillä sekä parametrien asettamisen ja diagnoosin. IO-ohjaimet ovat tyypillisesti PLC, DCS tai IPC; kun taas IO-laitteet voivat olla erilaisia: I/O-lohkot, taajuusmuuttajat, anturit tai toimilaitteet. Profinet-protokolla on suunniteltu nopeaan tiedonvaihtoon Ethernet-pohjaisten kenttälaitteiden välillä ja se noudattaa toimittaja-kuluttaja -mallia. Alemman Profibus-linjan kenttälaitteet voidaan integroida Profinet-järjestelmään saumattomasti IO-Proxyn kautta.

Lisää luettavaa

Teknisiä neuvoja
Jari SelkosmaaJari Selkosmaa

Tekninen asiantuntija / myynti

+358500345684 0500 345 684

Sähköposti Sähköposti

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti