Moottori & Laakeri

Valikoimimme kuuluu tuotteet moottorikäyttöihin, lineaariliikkeeseen sekä voimansiirron tarpeisiin ja laaja vakiolaakerimallisto sekä vierintä-, nivel- ja liukulaakereita että kääntökehiä. Lisäksi toimitamme asiakaskohtaisia laakeriratkaisuja erikoissovelluksiin.

Yli 35 vuoden kokemuksella voimme tarjota hyvän tuote- ja sovellustuntemuksen. Toimimme läheisessä yhteistyössä toimittajiemme ja asiakkaittemme kanssa ja kehitämme jatkuvasti valikoimaamme.
Moottori-tuotealue

Moottori

Lineaariliike

Muoviset lineaarituotteet

Perinteisen kuularatkaisun sijaan Iguksen drylin® -lineaarituotteiden liike perustuu liukuun. Tuotteet on valmistettu kestävistä, huolto- ja korroosiovapaista materiaaleista, joten ne sopivat vaativiinkin käyttökohteisiin. Tuotteet ovat erittäin kustannustehokkaita. Ne eivät vaadi voitelua ja niitä on mahdollista käyttää tarvittaessa jopa veden alla. Igus-tuotteiden valmistuksessa käytetään kolmea pääraaka-ainetta: perusmuovia, vahvistuskuituja ja kovia voiteluaineita.

Karamoottorit

Karamoottorit moneen eri käyttökohteeseen ja sovellukseen. Valikoimaamme kuuluu Moteckin ja Servomechin tuotteet.

Pienet karamoottorit

Actuonix on kanadalainen karamoottorivalmistaja, joka on keskittynyt lähinnä kompaktien lineaarituotteiden valmistamiseen useaan eri käyttötarkoitukseen, muun muassa robotiikan, autoteollisuuden ja lääketeollisuuden tarpeisiin. Actuonix tarjoaa laajan valikoiman kompakteja mikrokaramoottoreita, miniatyyrisiä lineaariservoja sekä askelmoottoreilla varustettuja karamoottoreita. Hyvä saatavuus ja nopeat toimitusajat pääsääntöisesti kaikille standardimalleille. <b>Acutuonix-karamoottoreiden edut:</b> • Kompakti • Helppo ohjata • Matala jännite • Helppo asentaa

Lineaarijohteet

Lineaarijohde tuotealue kattaa laajan valikoiman kuula-, rulla- ja liukujohteita. Pienimmät lineaarijohteet ovat leveydeltään vain muutaman millimetrin, ja ne soveltuvat erityistä tarkkuutta vaativiin olosuhteisiin. Suuremmat, usean kymmenen senttimetrin levyiset johteet ovat puolestaan omiaan huomattavan suurille kuormille. Saatavilla ovat perinteisten kuulajohteiden lisäksi myös huoltovapaat liukujohteet.

Akselit ja holkit

Iguksen drylin® R-sarjan tuotteet tarjoavat kattavat vaihtoehdot akseleille ja erityyppisille liukuholkeille. Holkit vastaavat mitoiltaan kuulaholkkien mittoja, joten ne ovat vaihtokelpoisia suoraan niiden kanssa. Etuna holkeissa on huolto -ja rasvavapaus erityisen liukumateriaalin ansiosta. Ne ovat myös huomattavasti hiljaisempia, kuin perinteiset ratkaisut. Kuulien puuttumisen takia, akselille kohdistuva pintapaine on pienempi, mikä mahdollistaa pehmeämpien akselimateriaalien, kuten alumiinin, käytön.

Ruuvitunkit

Ruuvitunkkien toimittajamme Servomech s.p.a. on italialainen yritys, joka valmistaa ruuvitunkkien lisäksi myös korkealaatuisia ja energiatehokkaita keskisuuria ja suuria karamoottoreita, kuularuuveja, trapetsiruuveja ja kulmavaihteita. Servomechilta löytyy trapetrisuuvi -ja kuularuuvikäyttöiset tunkit. Näillä tunkeilla on mahdollista saavuttaa suuret nopeudet, kuitenkaan tinkimättä voimasta. Ne sopivat hyvin 100% käyttösykleille. Servomech suunnittelee ja valmistaa kaikki tuotteensa itse omassa tuotantolaitoksessaan. Tuotteet testataan perusteellisesti, jotta voidaan taata niiden erinomainen laatu.

Nostopilarit

Moteck tarjoaa kolme eri nostopilarivaihtoehtoa. Sarjaan kuuluu DLC1- , DLC2 ja DLC3-pilarit, joista DLC1 ja DLC3 ovat kolmiosaisia ja DLC2 yksiportainen. Kaikki toimivat 24 voltin tasajännitteellä ja maksimityöntövoima on 2000 N. (DLC1 ja DLC2) ja 4000N (DLC3) DLC1 ja DLC3 sopii sovelluksiin, joissa tarvitaan pitkää iskua, mutta lyhyttä asennusmittaa. DLC2 soveltuu hyvin esimerkiksi nostopöytiin. Malleista löytyy myös päätyrajakytkimet vakiona. Lisävarusteena näille on saatavana Hall-anturi paikkatiedon saamiseksi.

Kuularuuvit ja johdeholkit

THK:n valikoimasta löytyy useita eri vaihtoehtoja kuularuuveille, johdeholkeille ja akseleille. THK:n johdeholkilliset lineaarijohteet tarjoavat suuren väännönkeston ja ovat ihanteellisia käyttökohteisiin, joissa kuorma on säteittäissuunnassa kaukana johteesta. Ominaisuus johtuu sen rakenteesta, jossa johdeholkissa olevat urat ja akselissa olevat vastaurat tukevat kelkkaa kolmesta kohdasta, 120 asteen välein. Tämä mahdollistaa erinomaisen vääntömomentinkeston radiaalisuunnassa johteessa. THK:n kuularuuvit sopivat moniin käyttökohteisiin, kuten automaatiojärjestelmissä, CNC-koneissa, roboteissa ja monissa muissa sovelluksissa, joissa tarvitaan tarkkaa ja tehokasta liikkeen siirtoa.

Lineaariyksiköt

Valikoimastamme löytyy useita vaihtoehtoja ruuvi– ja hihnakäyttöisille lineaariyksiköille. Yksiköt voidaan toimittaa joko valmiina pakettina moottorin ja ohjaimen kanssa tai vaihtoehtoisesti erillisenä yksikkönä. Vaihtoehtoja löytyy niin raskaille kuormille, nopeille liikkeille kuin suurta tarkkuuttakin vaativille sovelluksille. Yksiköiden päädyt voidaan työstää asiakkaan moottorille sopivaksi. Saatavilla ovat myös täysin huoltovapaat vaihtoehdot.

Sähkömagneetit ja solenoidit

Valikoimastamme löytyvät espanjalaisen Nafsan solenoidit ja sähkömagneetit. Pitkän kokemuksen omaavan yrityksen päätavoitteena on ollut alusta asti löytää asiakkaalle suunniteltu sopivin ratkaisu. Tästä johtuen suuri osa Nafsan tuotannosta koostuu nimenomaisesti asiakkaan tarpeisiin räätälöidyistä komponenteista.

Kuljetinjärjestelmät

Valikoimastamme saksalaisen MK:n erityyppiset kuljetinjärjestelmät. Kuljetinjärjestelmiä löytyy pienestä suureen ja moneen eri käyttöön. Saatavilla hihna-, rulla-, ketju- sekä hammashihnakuljettimet.

Alumiiniprofiilit

Valikoimastamme saksalaisen MK:n alumiiniprofiilit. Alumiiniprofiileissa on saatavilla neljä eri kokoluokkaa, 25, 40, 50 ja 60. Tarjoamme lisäksi myös alumiiniprofiilien sahauspalvelun.

Laakeri

Muoviset laakerituotteet

Igus®-laakerointituotteet valmistetaan Saksassa. Tuotteiden valmistuksessa käytetään kolmea pääraaka-ainetta: perusmuovia, vahvistuskuituja ja kovia voiteluaineita. Kaikkiaan Iguksen tuotteilla on 53 eri valmitusmateriaalia, jotka soveltuvat erilaisiin toimintaolosuhteisiin. Igus® tunnetaan kuivavoidelluista täysin huoltovapaista tuotteista, jotka toimivat jopa veden alla tai hetkellisesti jopa +315 C° lämpötilassa. <b>Yleisimmät käyttökohteet</b> löytyvät esim. maataloudesta, jossa laakeroinnin pitää kestää pölyä, likaa ja kosteutta. Myös elintarvike- ja medikaalilaitteet ovat erinomaisia kohteita Igus®-laakereille. Niihin liittyy usein vesi- ja kemikaalipesua, ja koska tuotteen itsessään pitää olla hygieeninen, Iguksen tuotteet vastaavat erinomaisesti tähän vaatimukseen. Iguksen pyörötangot, levymateriaali, liukuteippi sekä 3D-printtaus mahdollistavat monet piirustustuotteet.

Kuula- ja rullalaakerit

Kuulalaakerit ja rullalaakerit ovat mekaanisia laakerityyppejä, jotka ovat olennaisia monissa koneissa ja laitteissa. Niiden tarkoituksena on vähentää kitkaa ja mahdollistaa sujuva liike pyörivissä tai liikkuvissa osissa. Kuulalaakerit koostuvat sisä- ja ulkorenkaasta, joita yhdistävät kuulat. Kuulat mahdollistavat sisä- ja ulkorenkaan välisen pyörimisen ja jakavat kuorman tasaisesti laakerin sisällä. Kuulalaakerit sopivatkin hyvin korkean nopeuden sovelluksissa, kuten moottoreissa ja sähkömoottoreissa, sekä tarkkuuslaitteissa, kuten kameroissa ja mittalaitteissa. Rullalaakerit toimivat samalla periaatteella kuin kuulalaakerit, mutta niissä käytetään rullia kuulien sijaan. Rullalaakereita on erilaisia, kuten kartiomaisia ja sylinterimäisiä, ja ne soveltuvat eri tyyppisiin sovelluksiin. Rullalaakerit sopivat hyvin suurille kuormituksille ja hitaammille pyörimisnopeuksille. Kuulalaakerit ja rullalaakerit ovat laajalti käytettyjä teollisuudessa, kuten autoteollisuudessa, valmistusteollisuudessa ja konepajateollisuudessa. Ne tarjoavat luotettavaa ja tehokasta toimintaa sekä parantavat koneiden suorituskykyä ja kestävyyttä.

Neulalaakerit

Neulalaakerit ovat erityisiä rullalaakereita, joissa käytetään neuloiksi kutsuttuja pitkiä ja ohuita rullia. Neulalaakereilla on suuri kuormankestävyys ja ne soveltuvat erityisesti tilanteisiin, joissa tila on rajoitettu ja korkea jäykkyys ja tarkkuus ovat tarpeen. Neulalaakerit löytävät käyttökohteensa monissa sovelluksissa, kuten ajoneuvojen vaihdelaatikoissa, moottoreissa, moottoripyörän takahaarukoissa ja monissa teollisuuslaitteissa. Niitä käytetään myös korkean nopeuden sovelluksissa, joissa tarvitaan tarkkaa ja sujuvaa liikettä.

Laakeripesät

NTN-SNR on valmistanut laadukkaita laakeripesiä ja muita laakerointituotteita jo yli sata vuotta. Laakeripesiä valmistetaan Japanissa ja Euroopassa. NTN-SNR laakeripesät mahdollistavat useat laakerointitavat, kiinnitystavat akselille ja tiivistysvaihtoehdot riippuen käyttökohteesta.

Laakeriyksiköt

NTN-SNR on valmistanut laadukkaita laakerointituotteita jo yli sata vuotta, Japanissa ja Euroopassa. NTN-SNR valmistaa vakiomittaisia laakeriyksiköitä. Pesämateriaaleina on esim valurauta, pelti, ruostumaton teräs ja komposiitti. Myöskin sisälaakeria on saatavana teräs ja ruostumaton materiaaleina.

Liukulaakerit ja laakeriholkit

Liukulaakerit ja laakeriholkit ovat tärkeitä laakereita, jotka mahdollistavat kitkattoman ja sujuvan liikkeen pyörivissä osissa. Ne ovat yleisiä mekaanisissa järjestelmissä, kuten moottoreissa, pumppuissa, venttiileissä ja laitteissa, joissa tarvitaan tukirakennetta tai pyöriviä akselia. Liukulaakerit koostuvat liukupinnasta ja liukulaakerin rungosta. Liukupinta on yleensä valmistettu metallista tai muista kestävistä materiaaleista, ja se liukuu suoraan akselin päällä. Liukulaakerit tarjoavat hyvän kuormankestävyyden ja ovat sopivia sovelluksiin, joissa tarvitaan suurta kuormankantokykyä ja kestävyyttä. Laakeriholkit ovat putkimaisia osia, jotka toimivat akselien tukirakenteina. Niitä voidaan käyttää yhdessä liukulaakereiden kanssa varmistamaan tarkka ja vakaa pyörimisliike. Laakeriholkkeja valmistetaan yleensä kestävästä metallista, kuten teräksestä tai pronssista, ja ne on suunniteltu kestämään suuria kuormituksia. Liukulaakerit ja laakeriholkit tarjoavat luotettavan ja tehokkaan ratkaisun pyörivien osien tukemiseen. Niiden avulla voidaan vähentää kitkaa, kulutusta ja värähtelyä, mikä johtaa parempaan suorituskykyyn, pidempään käyttöikään ja vähentyneeseen huoltotarpeeseen mekaanisissa järjestelmissä.

Nivellaakerit ja nivelpäät

LS on maailman johtavia nivellaakereiden ja nivelpäiden valmistajia. Lähemmäs 70 vuotta sitten perustettu yritys valmistaa vuosittain n. 10 miljoonaa nivellaakeria ja -päätä. Tuotevalikoimaan kuuluvat vakiotuotteiden lisäksi piirustusten mukaan valmistetut tuotteet.

Lukitusmutterit ja kiinnitysosat

Lukitusmutterit ja kiinnitysosat ovat tarkoitettu lieriö- ja kartioakselien kiinnitykseen. Lieriökiinnitykseen soveltuvat erinomaisesti Sferon lukitusmuttereista radiaali ja edestä lukittavat mallit. Molemmista malleista löytyy lisäksi useita kokoja. Kartiokiinnitykseen löytyy käytössä olevat kiristysholkit. Sopivia käyttökohteita kiristysholkille on hihna- ja ketjupyörien kiinnitys akselille. Kartioreikäisten laakereiden kiinnitys akselille on myös toteutettu kiristysholkilla.

Kääntökehät

TGB:n valikoimista löytyy vakiomallisia kääntökehiä sekä piirustuskehiä. Vakiokehiä TGB varastoi Espanjassa, Barcelonan lähellä. Tämän lisäksi heillä on mahdollisuus tehdä muutoksia kehiin, esim. rasvanippojen sijaintiin, tai tuotteen rasvaukseen tehtaan puolesta jne. Piirustustuotteissa TGB:n oma suunnittelu ja tekninen osasto pystyy myös ehdottamaan sopivia kehiä asiakkaan tarpeiden mukaan. Tähän tarvitaan usein muutamia tietoja, kuten esimerkiksi kuorma sekä nopeus. Kannattaa ehdottomasti haastaa heidän suunnitteluosastoaan tässä. Kun kyseessä on piirustustuote niin isot ja vaativat muutoksetkin onnistuvat, sillä kehät valmistetaan alusta asti suunnitelmien mukaan.

voimansiirto

Muoviset voimansiirtotuotteet

Muovinen hammastanko ja hammaspyörä ovat hyvä valinta vaativiin olosuhteisiin. Alla muutamia esimerkkejä käyttökohteista. Hammaspyörät ja hammastangot soveltuvat elintarviketeollisuuteen, jossa laitteita pestään päivittäin pesuaineilla. Jälkivoitelu on aikaa vievää ja lisäksi on aina riski, että voiteluainetta joutuu elintarvikkeisiin. Iguksen kuivavoidelluissa hammastangoissa ja hammaspyörissä tätä mahdollisuutta ei ole ja tuotetta on turvallista käyttää kaikessa elintarviteollisuudessa. Lääketeollisuudessa käyttöympäristö on puhdas. Iguksen kuivavoidellut tuotteet soveltuvat tästä syystä erittäin hyvin. Näiden lisäksi muoviset tuotteet ovat kevyitä, 100% huoltovapaita ja osa materiaaleista toimii jopa veden alla. Hammastanko on mahdollista ostaa vakiomittaisena sekä koneistettuna. Hammaspyörää löytyy useita vakiokokoja sekä piirustusten mukaan tehtynä.

Hihnakäytöt

Laaja valikoima erilaisia hihnoja, hihnapyöriä ja tarvikkeita. Valikoimaamme kuuluvat erilaiset hammashihnat, kiilahihnat ja pyöröhihnat. Hammashihnoissa saatavilla kaikki yleisimmät mallit ja koot, kuten esimerkiksi AT-, STS-, TN-, HTD-, MXL-hihnat. Vakiomateriaalit hihnoissa ovat kumi ja polyuretaani vahvistettuna eri materiaalin vetolangoilla. Hihnakäytöt toimitetaan joko valmiina hihnoina tai rullassa, jolloin pituuden pystyy katkaisemaan halutun mittaiseksi. Sekä kumiset että polyuretaaniset hammashihnat voidaan pinnoittaa selkäpuolelta. Pinnotteista löytyy kattava valikoima vaihtoehtoja erilaisiin vaatimuksiin. Hammaspyörien valikoima menee yhteen vastaavien hihnojen kanssa. Merkittävänä osa-alueena ja osaamisena ovat myös asiakkaiden piirustusten mukaan tehdyt hammaspyörät.

Ketjukäytöt

Tuotevalikoimaamme kuuluvat teollisuus- ja maatalousrullaketjut. Teollisuuden rullaketjuja ja ketjupyöriä on saatavilla 1-3 rivisenä. Ketjupyöriä on mahdollista saada porauksilla sekä karkaistuilla hammastuksilla. Myös kiristyspyörät kuuluvat valikoimaamme. Kovemmille vetolujuuksille sopivat levykimppuketjut. Kauttamme on myös mahdollista saada kuljetinketjuja. Näistä saatavilla on sekä vakioketjuja että asiakkaan piirustusten mukaan tehtyjä ketjuja. Challenge on englantilainen yli 20 vuotta vanha perheyritys. Heidän valmistamistaan tuotteista yli puolet on kuljetinketjuja. Saatavana lisäksi rullaketjua, levykimppuketjua ja ketjupyöriä. Kaikki tuotteet löytyvät vakiomittaisina sekä piirustusten mukaan valmitettuina.

Akselikytkimet

Akselikytkimien valikoimamme skaala on erittäin laaja: hyvin pienistä kytkimistä erittäin isoihin ja suuren vääntövoiman omaaviin malleihin. Samaan tuotealueeseen kuuluvat myös kiinnitysholkit. Tarjontaamme kuuluvat Fennerin, Hucon ja Sungilin laajat valikoimat. Materiaaleissa vaihtoehtoina löytyvät muovi, alumiini, teräs ja ruostumaton teräs. Vääntömomenttia löytyy 0,5 Nm:stä aina 14 kNm asti. Myös markkinoilta tuttujen nimien Multi-Beamin, Oldhamin, Flex-M:n ja Vari-torkin akselikytkimet kuuluvat valikoimiimme. Fenneriltä saatavilla ovat mm. erittäin isot Fenaflex-akselikytkimet vaativiin teollisuuden käyttöihin.

Vaihteet

Vaihteet teollisuuden vaativiin ja tarkkuutta vaativiin olosuhteisiin. Valikoima planeetta-, hammas-, ja kulmavaihdemallit.

Lisää luettavaa

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti