Liukulaakerit ja laakeriholkit

Liukulaakerit ja laakeriholkit ovat tärkeitä laakereita, jotka mahdollistavat kitkattoman ja sujuvan liikkeen pyörivissä osissa. Ne ovat yleisiä mekaanisissa järjestelmissä, kuten moottoreissa, pumppuissa, venttiileissä ja laitteissa, joissa tarvitaan tukirakennetta tai pyöriviä akselia.

Liukulaakerit koostuvat liukupinnasta ja liukulaakerin rungosta. Liukupinta on yleensä valmistettu metallista tai muista kestävistä materiaaleista, ja se liukuu suoraan akselin päällä. Liukulaakerit tarjoavat hyvän kuormankestävyyden ja ovat sopivia sovelluksiin, joissa tarvitaan suurta kuormankantokykyä ja kestävyyttä.

Laakeriholkit ovat putkimaisia osia, jotka toimivat akselien tukirakenteina. Niitä voidaan käyttää yhdessä liukulaakereiden kanssa varmistamaan tarkka ja vakaa pyörimisliike. Laakeriholkkeja valmistetaan yleensä kestävästä metallista, kuten teräksestä tai pronssista, ja ne on suunniteltu kestämään suuria kuormituksia.

Liukulaakerit ja laakeriholkit tarjoavat luotettavan ja tehokkaan ratkaisun pyörivien osien tukemiseen. Niiden avulla voidaan vähentää kitkaa, kulutusta ja värähtelyä, mikä johtaa parempaan suorituskykyyn, pidempään käyttöikään ja vähentyneeseen huoltotarpeeseen mekaanisissa järjestelmissä.
Liukulaakerit ja laakeriholkit
Huoltovapaa liukulaakeri

PTFE-holkit ja liukualuslaatat

Huoltovapaat PTFE-liukulaakerit sisältävät liukupintana huoltovapaan PTFE-pinnan sekä teräksisen ulkokehän. Yhdistämällä metallit ja polymeerit yhdessä, sen tuotteet saavat alhaisemman kitkakertoimen sekä hyvän kulumiskestävyyden ja itsevoitelukyvyn. Käyttöalueina on esimerkiksi laajasti painatus-, tekstiili- ja tupakkakoneissa, voimisteluvälineissä jne.
Liukulaakeriholkki

Liukulaakeriholkit

Liukulaakeriholkit ovat huoltovapaat ja sisältävät liukupintana huoltovapaan PTFE-pinnan sekä teräksisen ulkokehän. Yhdistämällä metallit ja polymeerit yhdessä, sen tuotteet saavat alhaisemman kitkakertoimen sekä hyvän kulumiskestävyyden ja itsevoitelukyvyn. Tuotteessa on laippa jonka materiaalipaksuus on sama kuin laakerissa. Käyttöalueina on esimerkiksi laajasti painatus-, tekstiili- ja tupakkakoneissa, voimisteluvälineissä jne.
Asetaali liukulaakeri 8x10x12

Asetaaliholkit

Asetaaliholkit eli rasvataskulliset metalliliukulaakerit on suunniteltu marginaalisesti voiteleville liukulaakereille. Rasvataskut mahdollistavat sen että tuote on aluksi jonkin aikaa kestovoideltu. Tuotetta pitää jatkovoidella, kohteesta riippuen.
Pronssiholkki

Pronssiholkit ja liukualuslaatat

Pronssinen liukulaakeri on tarkoitettu kohteisiin, jossa on laakerilta vaaditaan suurta kuormankantokykyä sekä hiljaista nopeutta. Pronssinen liukulaakeri on valmistettu tinapronssista CuSn8P. Rasvataskullisen mallin sisäpinta on varustettu joko timanttikuvioisella tai pyöreällä voitelutaskulla. Läpivoitelureiillä olevan mallin sisäpinta on varustettu joko timanttikuvioisella tai pyöreällä voitelureiillä. Tuotteita käytetään laajasti raskaan kuorman, mutta matalan käyntinopeuden olosuhteissa, kuten maatalous-, rakennus- ja konetekniikassa.
Huoltovapaa liukulaakeri

RoHS-hyväksytyt holkit

ROHS-hyväksytyt liukulaakerit ovat laakereita, jotka täyttävät RoHS-direktiivin (Restriction of Hazardous Substances) vaatimukset. RoHS-direktiivi rajoittaa tiettyjen vaarallisten aineiden, kuten lyijyn, elohopean, kadmiumin ja raskasmetallien käyttöä elektronisissa ja sähköisissä laitteissa. ROHS-hyväksytyt liukulaakerit valmistetaan käyttämällä materiaaleja ja valmistusprosesseja, jotka ovat ympäristöystävällisiä ja vapaita vaarallisista aineista. Tämä varmistaa, että liukulaakerit ovat turvallisia käyttää ja eivät aiheuta haitallisia vaikutuksia terveydelle tai ympäristölle. ROHS-hyväksytyt liukulaakerit ovat ihanteellisia käytettäväksi erilaisissa sovelluksissa, kuten elektroniikkalaitteissa, kulutuselektroniikassa, teollisuusautomaatiossa ja muissa sovelluksissa, joissa ympäristöystävällisyys ja vaarallisten aineiden rajoittaminen ovat tärkeitä tekijöitä. ROHS-hyväksytyt liukulaakerit tarjoavat luotettavaa ja kestävää suorituskykyä samalla kun ne täyttävät ympäristönormit ja säädökset. Ne ovat turvallinen ja vastuullinen valinta, joka auttaa edistämään kestävää kehitystä ja ympäristön suojelua.

Lisää luettavaa

Teknisiä neuvoja
Mikko RailonvirtaMikko Railonvirta

Tuotepäällikkö

+358403412396 040 3412 396

Sähköposti Sähköposti

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti