3D-skannaus läpinäkyvälle tuotteelle
Julkaistu: 2024-02-05

Läpinäkyvien kohteiden 3D-kuvantaminen

Läpinäkyvien esineiden skannaus ilman suihkeita tai pinnoitteita on ollut suuri haaste 3D-teollisuudelle. Tämä on ollut Photoneon painopistealue, joka on ottanut haasteen ratkaistakseen!

Valmistajamme Photoneolla, joka on erikoistunut 3D-näköjärjestelmiin, on pitkä historia edelläkävijänä teknologiassa, joka vastaa 3D:n ydinhaasteisiin. He ovat ottaneet käyttöön innovatiivisia ratkaisuja liikkuvien kohteiden skannaamiseen pitkiltä etäisyyksiltä, mutta myös vaikeissa valaistusolosuhteissa, esimerkiksi ulkona. Nyt he ovat ottaneet suuren askeleen eteenpäin voittamalla toisen haasteen - suorittaa 3D-skannauksen läpinäkyvistä, läpikuultavista ja erittäin heijastavista kohteista.

Tuoteuutiset

MIKSI LÄPINÄKYVIEN KOHTEIDEN 3D-SKANNAUS ON VAIKEAA?

Läpinäkyvien objektien 3D-skannauksen ongelma johtuu näiden materiaalien erityisistä optisista ominaisuuksista. Läpinäkyvien esineiden tapauksessa valo kulkee suoraan pinnan läpi, kun taas kiiltävät materiaalit sirottavat ja heijastavat valoa eri suuntiin. Tämä tekee 3D-pistepilvien luomisesta monimutkaisen prosessin.

Skannerin asennon säätäminen suhteessa skannattavaan kohteeseen tai jopa erityisten jauheiden tai pinnoitteiden käyttö materiaalin läpinäkymättömäksi tekemiseksi ja heijastusten vähentämiseksi on epäkäytännöllistä eikä aina toimi käytännössä.

Vastatakseen tähän haasteeseen Photoneo on parantanut 3D-kameraansa, MotionCam-3D, ja laajentanut kykyään skannata läpinäkyviä objekteja. Tämä on mahdollistanut sen, mikä oli aiemmin näkymätöntä - läpinäkyviä esineitä.


video cannot show image

MOTIONCAM-3D VOI NYT SKANNATA LÄPINÄKYVIÄ OBJEKTEJA

MotionCam-3D:ssä ei ole ainoastaan tehokkain tekniikka staattisten ja dynaamisten kohtausten korkealaatuisten skannausten tekemiseen, vaan se on myös uskomattoman monipuolinen ja ohjelmoitava laite, joka voi laajentaa ominaisuuksiaan ajan myötä laiteohjelmistopäivitysten avulla.

Samalla tavalla kuin Photoneo paransi PhoXi 3D -skannereissaan asteittain Ambient Light Suppression -tekniikkaa mahdollistaen skannauksen suorassa auringonvalossa, he ovat nyt parantaneet MotionCam-3D-kameraansa ottamalla käyttöön uuden skannaustilan, joka on erityisesti mukautettu erittäin haastaviin materiaaleihin. Uusi skannausmenetelmä parantaa merkittävästi signaalien lukemista läpinäkyvistä, läpikuultavista ja kiiltävistä kohteista.

COMPIS - COMPUTATIONAL IMAGE SENSOR

Photoneon ainutlaatuisen Computational Image Sensorin (COMPIS) ja Parallel Structured Light -tekniikan avulla MotionCam-3D voi nyt käyttää uutta skannausmenetelmää reaaliajassa.


MUUTAMIA ESIMERKKEJÄ SIITÄ, KUINKA VOIT KÄYTTÄÄ MOTIONCAM-3D:TÄ KÄYTÄNNÖSSÄ

Katsotaanpa joitain esimerkkejä, joissa läpinäkyviä esineitä on skannattu MotionCam-3D:llä eri teollisuudenaloilla.

LÄPINÄKYVIEN ESINEIDEN 3D-SKANNAUS LOGISTIIKASSA, VÄHITTÄISKAUPASSA JA PÄIVITTÄISTAVARAKAUPASSA

3D-skannauksen käyttö läpinäkyviin ja kiiltäviin esineisiin on ratkaisevassa roolissa nopeasti kasvavalla teollisuussektorilla. Esimerkiksi logistiikan, vähittäiskaupan ja päivittäistavarakaupan hallinnassa automaatio lisääntyy voimakkaasti, kun näillä toimialoilla on haasteena käsitellä tehokkaasti suuria määriä erilaisia tuotteita.

Logistiikassa ja vähittäiskaupassa on myös toisenlainen sovellus, jossa poimitaan kerros kerrokselta yhden sijaan. Photoneo on äskettäin julkaissut innovatiivisen tekoälyohjelmiston, joka helpottaa kokonaisten tavaravarastojen keräämistä.

3D-SKANNAA KIILTÄVIÄ ESINEITÄ AUTO- JA VALMISTUSTEOLLISUUDESSA

Auto- ja valmistusteollisuudessa on yleistä, että näköohjatut robotit käsittelevät metalliesineistä ja metallilevyistä koostuvaa materiaalia. Nämä materiaalit tunnetaan usein kiiltävästä ja peilimäisestä pinnastaan, mikä johtaa voimakkaisiin heijastuksiin ja vääristymiin 3D-datassa.
Laajentamalla kameran skannausominaisuuksia Photoneo tarjoaa merkittävän edun – kyvyn vähentää heijastavia artefakteja ja luoda uudelleen alueita, joiden signaalin voimakkuus on heikko. Tämä mahdollistaa erittäin kiiltävien kohteiden skannaamisen entistä yksityiskohtaisemmin. Tämä avaa mahdollisuuden ratkaista entistä useampia sovelluksia auto- ja valmistusteollisuudessa.
 
Metalliesineiden lisäksi kysyntää on myös käsitellä läpinäkyviin materiaaleihin, kuten kuplamuoviin, pakattuja esineitä. Katso esimerkkejä alla.

LÄÄKETEOLLISUUDEN KOHTEIDEN 3D-SKANNAUKSEEN

3D-skannauksen käyttö läpinäkyville materiaaleille on erityisen tärkeää lääketeollisuudessa, jossa monet tuotteet pakataan läpinäkyvään muoviin steriiliyden takaamiseksi. Yleisiä esimerkkejä ovat läpinäkyvät läpipainopakkaukset, ruiskut, ampullit ja injektiopullot.
Nämä esimerkit ovat vain pieni osa siitä, mitä voit saavuttaa MotionCam-3D:llä. Haluatko testata, mitä se voi tehdä? Ota yhteyttä meihin!

Katso tuotteet

Teknisiä neuvoja
Tommi LaineTommi Laine

Tekninen tuki

+358403412368 040 3412 368

Sähköposti Sähköposti

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti