Wacker silikonit
Julkaistu: 2020-09-02

Silikonit elektroniikalle

Löydät meiltä kattavan valikoiman silikonimateriaaleja elektroniikkasovelluksiin. Edustamme silikoneissa Wacker Siliconesia, ja toimimme Wackerin jakelijana Suomessa elektroniikkamateriaalien osalta.
Wacker on valmistanut erilaisia silikonimateriaaleja jo yli 70 vuotta ja tänä päivänä yritys on yksi koko maailman johtavista silikonimateriaalien valmistajista. Wacker tunnetaan erityisesti korkealaatuisista tuotteista ja erittäin kattavasta tuotevalikoimasta, joka pitää sisällään yli 2800 erilaista tuotetta. Wackerin liikevaihto on 5 mrd €, ja se työllistää n. 15 000 henkilöä maailmanlaajuisesti.

SILIKONIEN VAHVUUDET

LÄMPÖTILANKESTO

Silikonit ovat erityisen tunnettuja niiden suuresta lämpötilankestosta. Niitä voidaan käyttää sovelluksissa, joissa lämpötila nousee jopa yli 200 °C:een ilman että silikoni kärsii rakenteellisista muutoksista.

ELASTISUUS & KESTÄVYYS

Silikonipohjaiset materiaalit ovat erittäin joustavia myös kovetuttuaan, mistä syystä ne ovat täydellisiä ratkaisuja sovelluksiin, joissa vaaditaan esimerkiksi tärinän- tai iskunkestävyyttä

TARTTUVUUS

Silikonit tarttuvat erittäin hyvin kaikkiin yleisimpiin materiaaleihin eikä erillisiä pohjusteaineita pääsääntöisesti tarvita. 

KUSTANNUSTEHOKKUUS

Silikonit ovat erittäin kustannustehokkaita ja helppokäyttöisiä ratkaisuja kaikenlaiseen suojaamiseen.

VETTÄ HYLKIVIÄ

Silikonit ovat ominaisuuksiltaan erittäin vettä hylkiviä ja tästä syystä ne soveltuvat erinomaisesti sovelluksiin, jotka altistuvat kosteudelle. 

UV-SÄTEILYN KESTO

Silikonit kestävät erinomaisesti UV-säteilyä eli ne eivät kärsi rakenteellisista muutoksista, vaikka ne altistuisivat pitkiä aikoja auringonvalolle.

Silikoneja käytetään laajasti erilaisiin sovelluksiin elektroniikkateollisuudessa. Esimerkkikäyttökohteita ovat mm:

  • Piirilevyjen valaminen
  • Koteloiden tiivistäminen
  • Laitteiden räjähdyssuojaus
  • Laitteiden kosteussuojaus
  • Sähköinen eristäminen 
  • Komponenttien pinnoittaminen
  • Komponenttien kapselointi
  • Kosketusnäyttöjen kiinnittäminen
  • Optisten komponenttien kapselointi
  • Muottien valmistaminen 
 

Tuoteuutiset

Wacker SilGel 

Wackerin SilGel® tuoteperhe koostuu läpinäkyvistä, erittäin alhaisen viskositeetin RTV-2 silikoneista. SilGel-tuotteilla on hyvä tarttumiskyky ja niillä on hyvin laaja käyttölämpötila-alue (−50 °C…+200 °C). 

Elastosil 

Wackerin ELASTOSIL®-tuoteperhe pitää sisällään paljon yleiskäyttöisiä silikoneja, jotka soveltuvat useimmille teollisuuden aloille. Tuoteperheeseen kuuluu HTV-, LSR- sekä RTV-laatuisia materiaalivaihtoehtoja.

Semicosil 

Wackerin SEMICOSIL®-tuoteperhe pitää sisällään elektroniikkasovelluksiin suunniteltuja erittäin puhtaita silikonimateriaaleja, joista jokainen on räätälöity jonkin tietyn sovelluksen vaatimuksiin.

Lumisil 

Wackerin LUMISIL® tuoteperheessä on erilaisia korkealaatuisia silikoneja, jotka on suunniteltu erityisesti optiikka- ja LED-sovellusten vaatimuksiin.

Wacker Silikonit

Katso tuotteet

Elastosil®

Wackerin Elastosil-materiaalit ovat soveltuvia useisiin erilaisiin sovelluksiin. Silikonikumit koostuvat pääosin silikonipolymeereistä ja täyteaineista. Ne kovettuvat korkeassa lämpötilassa (HTV / LSR-laadut) tai huoneenlämpötilassa (RTV-laadut) sopivilla reagensseilla, muodostaen kolmiulotteisen rakenteen ja muuntamalla kovettamattoman yhdisteen muovisessa tilassa elastomeeriseksi kumiksi. Silikonielastomeerit ovat joustavia alhaisissa lämpötiloissa ja kestävät kuumuutta ja ikääntymistä (UV-säteily ja otsoni). Niitä on helppo käsitellä ja niillä on hyvät mekaaniset ominaisuudet, jotka pysyvät muuttumattomina laajalla lämpötila-alueella. ELASTOSIL®-silikonituotteita käytetään siksi kaikenlaisiin rakennus- ja teollisuussovelluksiin, joissa ne todistavat monipuolisia ominaisuuksiaan. Niiden rajaton potentiaali tekee niistä ihanteellisia käytettäväksi melkein kaikilla toimialoilla: <ul style="line-height:0.7;"> <li>Auto- ja konetekniikka</li> <li>Elektroniikka ja sähkötekniikka</li> <li>Tekstiilit</li> <li>Vauvatuotteet</li> <li>Lääketeollisuuden tuotteet</li> <li>Talo - ja kulutustavarat</li> <li>Urheilu- ja elämäntapatuotteet</li> <li>Muotin valmistus ja pad-painatus</li> <li>Tiivistysaineet rakennusteollisuudessa</li> </ul>

SilGel®

WACKER SilGel® sisältää erittäin läpinäkyviä, silikoni-kumiyhdisteitä, jotka kovettuvat silikonigeelien muodostamiseksi. Ne erottuvat alhaisen viskositeettinsa ja voimakkaan luontaisen tarttuvuutensa takia, mikä tekee pohjamaalista tai tarttumisen edistäjästä tarpeettoman. Kaikki tuotteet voidaan prosessoida täysin automaattisesti sekoitus- ja annosteluyksiköissä, ja ne ovat ihanteellisia tehokkaaseen massatuotantoon. WACKER SilGel® -tuotteet ovat lisäkovettuvia, RTV-2-silikonielastomeerejä, jotka kovettuvat sekä huoneenlämpötilassa että korkeammissa lämpötiloissa.

ota yhteyttä

Rami Nurmi
Rami Nurmi
Tuotepäällikkö
040 3412 327 040 3412 327
rami.nurmi@oem.fi Sähköposti
Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti