green manus palkinto Lehtovuorelle
Julkaistu: 2021-05-12

Green manus® -palkinto puristavalle älyroska-astialle!

Tuoteuutiset

igus® GmbH järjestää joka toinen vuosi manus®-kilpailun, jossa haetaan innovatiivisia ja ainutlaatuisia sovelluksia muovisille laakeri- ja lineaarituotteille. Kilpailuun osallistui yli 582 sovellusta 41 eri maasta. Sovellukset olivat eri teollisuusympäristöistä ja käyttökohteista. Jaossa kilpailijoille oli neljä eri palkintoa; golden manus®, silver manus®, bronze manus® ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös vihreiden arvojen green manus®-palkinto. Green manus® päätyi ensimmäisenä Suomeen tulleena manus®-palkintona Lehtovuori Oy:lle!

Kuvassa vasemmalta, Lehtovuoren markkinointisuunnittelija Helena Yli-Kerttula, tuote- ja markkinointijohtaja Antti Kinnunen ja toimitusjohtaja Eero Ojanen.

Lehtovuori
Lehtovuori Oy on vuonna 1945 perustettu kaupunkikalusteiden valmistaja. Heidän tuotteitaan ovat roska-astiat, katokset, pyörätelineet, jäteastiasuojat, penkit ja pöydät sekä sisätilojen lajitteluastiat. Jokainen meistä on varmasti asettanut pyöränsä heidän klassiseen pyörätelineeseen, joka suunniteltiin 1950-luvulla.

Lehtovuorella sekä suunnittelu, että tuotteiden valmistus, tapahtuu saman katon alla Ylöjärvellä. Heidän katseensa onkin tiukasti suunnattu tulevaisuuteen ja uusiin ratkaisuihin. ”Perinteisen ympäristökalustamisen rinnalla olemme viime vuosina yhä enemmän panostaneet tulevaisuuden älyratkaisuihin, niille on koko ajan enemmän tilausta” kertoo Antti Kinnunen, Lehtovuoren tuote- ja markkinointijohtaja. Juuri tällainen tuote on myös green manus® -palkinnon napannut CitySolar, aurinkoenergialla toimiva puristava älyroska-astia.
pyöräteline

”Perinteisen ympäristökalustamisen rinnalla olemme viime vuosina yhä enemmän panostaneet tulevaisuuden älyratkaisuihin, niille on koko ajan enemmän tilausta”
Antti Kinnunen, Lehtovuoren tuote- ja markkinointijohtaja

Idea tuotteen takana

Kaupungit ympäri maailmaa etsivät jatkuvasti tehokkaampia ja älykkäämpiä ratkaisuja roskien keräämiseen ja jätehuoltoon. Ympäristönsuojelun ja kestävän kehityksen kysymyksiin kiinnitetään yhä enemmän huomiota. ”Meistä varmasti jokainen on nähnyt ylipursuavia roskiksia, tämän ongelman haluaa varmasti jokainen jätehuollosta vastaava instanssi poistaa. Toisaalta puolityhjiä roska-astiota ei ole järkeä tyhjentää. CitySolar mahdollista suuren keräyskapasiteetin ja oikea-aikaisen tyhjennyksen. Tuote syntyi siis asiakkaan tarpeesta sekä halustamme kehittää uusia vihreämpiä ratkaisuja” kertoo Kinnunen innovaation taustasta.

CitySolar
Citysolar
CitySolar

Pienempi hiilijalanjälki

”CitySolar puristaa jätteet pieneen tilaan aurinkoenergian voimalla ja ilmoittaa pilvipalvelun kautta tyhjennystarpeesta. Näin pienenevät niin huoltokustannukset kuin hiilijalanjälki” Kinnunen avaa CitySolarin toimintaa. Pilvipalvelun integroimisella astiaan sen täyttöaste päivittyy automaattisesti ja siten vältetään turhat tyhjennyskerrat sekä liian täynnä olevat roska-astiat. CitySolarin kapasiteetti on jopa 1500 litraa tavallisen puristamattoman jäteastian 240 litran sijaan. ”Erityistä CitySolarissa kilpailijoihin nähden on patentoitu voimakas puristusjärjestelmä, patentoitu erittäin luotettava täyttöasteen mittausjärjestelmä sekä mahdollisuus vaihtaa sisäastia 120 litran ja 240 litran välillä helposti. Tämä on tarpeen erityisesti maissa, joissa astioita tyhjennetään myös manuaalisesti käsin” Kinnunen kertoo.

Huoltovapaa laakeri tuo säästöjä

Koska Citysolarissa on kova puristusvoima, vaadittiin puristimen laakereilta erinomaista laatua. Laakerit toimivat myös mm. luukun, polkimen ja polkimen välitysvivuston liukupintoina. Laakerit joutuvat kovalle rasitukselle luukun toistuvan avaamisen vuoksi. 

iguksen® muovilaakereihin päädyttiin niiden korkean laadun ja toimintavarmuuden vuoksi. Myös huoltovapaus oli yksi tärkeimmistä valintakriteereistä, sillä astia sijaitsee itsenäisenä yksikkönä kentällä, jolloin huollontarve halutaan minimoida. Samalla myös kustannukset pienenevät. OEM toimii iguksen® edustajana Suomessa ja toimittaa laakerit Lehtovuorelle.
CitySolar
CitySolar

Katse tulevaisuuteen

Lehtovuorella voitto otettiin vastaan riemulla. ”Tuntuu todella hienolta ja kertoo siitä, että olemme oikealla tiellä panostaessamme CitySolariin” sanoo Kinnunen.

Tulevaisuudessa kaupunkiympäristö myös kehittyy yhä älykkäämmäksi. Siksi myös tuotteiden tulee vastata ihmisten muuttuviin tarpeisiin. ”Esimerkiksi liikkuminen on muuttunut paljon viime vuosina. Kaupunkikuvaan ovat tulleet sähköpyörät ja potkulaudat, polkupyöriä on todella monenlaisia kapearenkaisista pyöristä fatbikeihin. Tämä tuo lisää haasteita pyöräsäilytykseen. Telineiden tulee olla turvallisia ja sopivia kaikenlaisille pyörille.” kertoo Kinnunen.

Työ myös CitySolarin kanssa jatkuu. CitySolariin voi törmätä tällä hetkellä Turussa ja Helsingissä. Muualla maailmassa tuotetta löytyy muun muassa Norjassa, Ruotsissa, Ranskassa ja Kroatiassa. Tavoitteena on toki saada CitySolar jokaiseen kaupunkiin, joissa vastaavalle systeemille on tarvetta!

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti