Medical-tuotteet lääketeollisuuteen
Julkaistu: 2023-04-27

Medical-tuotteet alan johtavilta valmistajilta

Moottori & Laakeri -osaston tuotteet lääketeollisuuteen alansa johtavilta valmistajilta.


Tuoteuutiset

Moottori & Laakeri-tuotealueelta löytyy kattavat ja monipuoliset ratkaisut lääketeollisuus -ja puhdastila käyttöympäristöihin. Valikoimastamme löydät muun muassa harjattomat DC-moottorit eri vaihteilla, ruostumattomat ja huoltovapaat laakerit, monipuolinen karamoottori -ja lineaarituotevalikoima sekä tunnetut ja luotettavat voimansiirtoratkaisut.

Osan tuotteistamme pystymme toimittamaan myös nopealla toimitusajalla.

 

Asiakaskohtaiset ratkaisut mahdollisia

Voimme tarjota erittäin kattavasti asiakasräätälöityjä ratkaisuja. Mikäli kyseessä on isompi sarja piirustustuotetta, on mahdollista teettää ensin 3D-printtauksella piirustusten mukainen testikappale, jonka sopivuus paikalleen on helppo todentaa.

  • Ruostumattomat ja huoltovapaat vakio- ja erikoislaakerit

  • Kattava DC-moottorivalikoima

  • Monipuolinen vaihdevalikoima

  • Ruostumattomat voimansiirtokomponentit

Tuotteet sopivat erinomaisesti lääketeollisuuden eri sovelluksiin niiden innovatiivisten materiaalien ansiosta, joka tekee tuotteista:

Hygieeninen
               hygieenisiä
kevyt rakenne
            kevyitä
Vedenkestävä
ruostumattomia ja kemikaalinkestaviä
Hiljainen käyttöääni
hiljaisia

Moottorituotteet

Moottorivalikoimaamme medikaaliteollisuudelle kuuluvat hiljaiset harjattomat ja harjalliset sähkömoottorit sekä askel- ja servomoottorit. Askelmoottorivalikoimaamme kuuluvat Fullingin ja JVL:n laaja kattaus askel- ja servomoottoreita. Askelmoottori on pitkäikäinen ja käyttöääneltään hiljainen.

Harjattomat ja harjalliset sähkömoottorimme on saatavilla myös jarrulla ja/tai pulssianturilla. Sähkömoottoreihin on saatavilla planeetta-, hammas- tai kulmavaihteet.

Valikoimaamme kuuluvat myös monipuolinen ohjain- ja vaihdevalikoima, jotka voidaan asentaa moottoreihin asiakkaan tarpeen mukaisesti.

Moottorituotteet lääketeollisuuteen

Lineaarituotteet lääketeollisuuteen

Lineaarituotteet

Lineaarituotevalikoimaamme kuuluu kattavasti tuotteita medikaaliteollisuudelle. Kuljetinjärjestelmiä löytyy pienestä suureen ja moneen eri käyttöön. Saatavilla hihna-, rulla-, ketju- sekä hammashihnakuljettimet.

Lineaarituotteiden liike perustuu liukuun. Tuotteet on valmistettu kestävistä, huolto- ja korroosiovapaista materiaaleista, joten ne sopivat vaativiinkin käyttökohteisiin. Tuotteet ovat erittäin kustannustehokkaita. Ne eivät vaadi voitelua ja niitä on mahdollista käyttää tarvittaessa jopa veden alla.

Lisäksi meillä on laaja valikoima Moteckin karamoottoreita, jotka ovat suunniteltu erityisesti medikaaliteollisuuden tarpeet silmällä pitäen. MD-sarjan karamoottorit ovat hiljaisia, voimakkaita ja muotoilultaan linjakkaan tyylikkäitä. Nopeudeltaan nämä karamoottorit ovat hillitympiä, kuin esimerkiksi teollisuuskäyttöön tarkoitetut karamoottorit.


Laakerituotteet

Laakerivalikoimastamme löydät kuula-, rulla- ja neulalaakerit, kääntökehät, laakeriyksiköt ja liukulaakerit.

Medikaalilaitteet ovat erinomaisia kohteita igus®-laakereille. Niihin liittyy usein vesi- ja kemikaalipesua, ja koska tuotteen itsessään pitää olla hygieeninen, iguksen® tuotteet vastaavat erinomaisesti tähän vaatimukseen. Iguksen® pyörötangot, levymateriaali, liukuteippi sekä 3D-printtaus mahdollistavat monet piirustustuotteet.

Tuotteita on saatavana vakiomittaisina sekä piirustusten mukaan. Piirustustuote on erittäin hyvä vaihtoehto, mikäli esim. laakeri sovitetaan vielä erilliseen pesään. Tämä voidaan toteuttaa niin, että kahden komponentin sijaan käytetään valmiiksi koneistettua pesää igus®-materiaalista. Näin ollen pesä itsessään toimii myös laakerina.

 

Laakeritutoteet lääketeollisuuteen

Kuula- ja rullalaakerit

Kuulalaakerit ja rullalaakerit ovat mekaanisia laakerityyppejä, joiden tarkoituksena on vähentää kitkaa ja mahdollistaa sujuva liike pyörivissä tai liikkuvissa osissa.

Neulalaakerit

Neulalaakeri on rullalaakerista hieman poikkeava. Neulalaakerissa käytetään neuloiksi kutsuttuja pitkiä ja ohuita rullia. Neulalaakereilla on suuri kuormankestävyys ja ne soveltuvat erityisesti tilanteisiin, joissa tila on rajoitettu ja korkea jäykkyys ja tarkkuus ovat tarpeen. Neulalaakerit löytävät käyttökohteensa monissa sovelluksissa, kuten ajoneuvojen vaihdelaatikoissa, moottoreissa, moottoripyörän takahaarukoissa ja monissa teollisuuslaitteissa. Niitä käytetään myös korkean nopeuden sovelluksissa, joissa tarvitaan tarkkaa ja sujuvaa liikettä.

Kääntökehät

TGB:n valikoima kattaa sekä vakiomalliset kääntökehät että räätälöidyt ratkaisut. Kääntökehiin on mahdollista tehdä muutoksia, kuten rasvanippojen sijainnin muuttaminen tai valmiiksi tehtaalla tehdyn rasvauksen lisääminen. TGB:n oma suunnittelu- ja tekninen osasto pystyy auttamaan sopivien kääntökehien valinnassa asiakkaan tarpeiden mukaan. Tämä vaatii yleensä muutamia perustietoja, kuten kuormitus ja nopeus. Rohkaisemme haastamaan TGB:n suunnitteluosastoa. Piirustustuotteissa isotkin ja vaativat muutokset ovat mahdollisia, sillä kääntökehät valmistetaan kokonaan asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Laakeriyksiköt

NTN-SNR on valmistanut laadukkaita laakerointituotteita jo yli sata vuotta, Japanissa ja Euroopassa. NTN-SNR valmistaa vakiomittaisia laakeriyksiköitä. Pesämateriaaleina on esim valurauta, pelti, ruostumaton teräs ja komposiitti. Myöskin sisälaakeria on saatavana teräs ja ruostumaton materiaaleina. Sisälaakeri (kuulalaakeri) ja laakeripesä muodostaa yhdessä valmiin tuotteen mutta niitä voi myöskin ostaa erikseen.

Muoviset laakerituotteet

igus®-laakerointituotteet valmistetaan Saksassa. Tuotteiden valmistuksessa käytetään kolmea pääraaka-ainetta: perusmuovia, vahvistuskuituja ja kovia voiteluaineita. Kaikkiaan iguksen valikoiman tuotteilla on 53 eri valmitusmateriaalia, jotka soveltuvat erilaisiin toimintaolosuhteisiin. igus® tunnetaan kuivavoidelluista täysin huoltovapaista tuotteista, jotka toimivat jopa veden alla tai hetkellisesti jopa +315 C° lämpötilassa. <b>Yleisimmät käyttökohteet</b> löytyvät esimerkiksi maataloudesta, jossa laakeroinnin on kestettävä pölyä, likaa ja kosteutta. Myös elintarvike- ja lääketeollisuuden laitteet ovat erinomaisia kohteita igus®-laakereille. Kyseisiin käyttökohteisiin liittyy usein vesi- ja kemikaalipesua, ja koska tuotteen itsessään pitää olla hygieeninen, iguksen tuotteet vastaavat erinomaisesti tähän vaatimukseen. iguksen valikoimaan kuuluvat pyörötangot, levymateriaalit, liukuteipit sekä 3D-tulostukseen liittyvät tuotteet.

Voimansiirtotuotteet lääketeollisuuteen

Voimansiirtotuotteet

Valikoimaamme medikaaliteollisuudelle kuuluvat hihnat ja hihnapyörät, akselikytkimet, ketjut ja ketjupyörät sekä hammastangot ja pyörät.

Valikoimastamme löytyvät niin pienet, keskisuuret kuin suuretkin kytkimet. Toimittajiemme Fennerin ja Sungilin kytkinvalikoimista saatavilla laadukkaat ja tehonsiirtoarvoiltaan hyvät tuotteet pienikokoisista malleista suuriin sekä välyksellisistä välyksettömiin.

Challengen rullaketjut, levykimppuketjut sekä kuljetinketjut sopivat erinomaisesti medikaaliteollisuudelle. Rullaketjuissa vakiokoot 5 metrin paketeissa ja isommissa rullissa kuten 50 metriä. Kuljetinketjut vakiomitoilla tai piirustustenne mukaan. Saatavilla myös ketjupyörät vakio levy- ja napapyörinä ilman akselireikää tai piirustustenne mukaan. Tuotteita saatavilla myös ruostumattomina.

Hihnakäytöt

Laaja valikoima erilaisia hihnoja, hihnapyöriä ja tarvikkeita. Valikoimaamme kuuluvat erilaiset hammashihnat, kiilahihnat ja pyöröhihnat. Hammashihnoissa saatavilla kaikki yleisimmät mallit ja koot, kuten esimerkiksi AT-, STS-, TN-, HTD-, MXL-hihnat. Vakiomateriaalit hihnoissa ovat kumi ja polyuretaani vahvistettuna eri materiaalin vetolangoilla. Hihnakäytöt toimitetaan joko valmiina hihnoina tai rullassa, jolloin pituuden pystyy katkaisemaan halutun mittaiseksi. Sekä kumiset että polyuretaaniset hammashihnat voidaan pinnoittaa selkäpuolelta. Pinnotteista löytyy kattava valikoima vaihtoehtoja erilaisiin vaatimuksiin. Hammaspyörien valikoima menee yhteen vastaavien hihnojen kanssa. Merkittävänä osa-alueena ja osaamisena ovat myös asiakkaiden piirustusten mukaan tehdyt hammaspyörät.

Ketjukäytöt

Tuotevalikoimaamme kuuluvat teollisuus- ja maatalousrullaketjut. Teollisuuden rullaketjuja ja ketjupyöriä on saatavilla 1-3 rivisenä. Ketjupyöriä on mahdollista saada porauksilla sekä karkaistuilla hammastuksilla. Myös kiristyspyörät kuuluvat valikoimaamme. Kovemmille vetolujuuksille sopivat levykimppuketjut. Kauttamme on myös mahdollista saada kuljetinketjuja. Näistä saatavilla on sekä vakioketjuja että asiakkaan piirustusten mukaan tehtyjä ketjuja. Challenge on englantilainen yli 20 vuotta vanha perheyritys. Heidän valmistamistaan tuotteista yli puolet on kuljetinketjuja. Saatavana lisäksi rullaketjua, levykimppuketjua ja ketjupyöriä. Kaikki tuotteet löytyvät vakiomittaisina sekä piirustusten mukaan valmitettuina.

Akselikytkimet

Akselikytkimien valikoimamme skaala on erittäin laaja: hyvin pienistä akselikytkimistä erittäin isoihin ja suuren vääntövoiman omaaviin malleihin. Samaan tuotealueeseen kuuluvat myös kiinnitysholkit. Tarjontaamme kuuluvat Fennerin, Hucon ja Sungilin laajat valikoimat. Materiaaleissa vaihtoehtoina löytyvät muovi, alumiini, teräs ja ruostumaton teräs. Vääntömomenttia löytyy 0,5 Nm:stä aina 14 kNm asti. Myös markkinoilta tuttujen nimien Multi-Beamin, Oldhamin, Flex-M:n ja Vari-torkin akselikytkimet kuuluvat valikoimiimme. Fenneriltä saatavilla ovat mm. erittäin isot Fenaflex-akselikytkimet vaativiin teollisuuden käyttöihin.

Muoviset voimansiirtotuotteet

Muovinen hammastanko ja hammaspyörä ovat hyvä valinta vaativiin olosuhteisiin. Alla muutamia esimerkkejä käyttökohteista. Hammaspyörät ja hammastangot soveltuvat elintarviketeollisuuteen, jossa laitteita pestään päivittäin pesuaineilla. Jälkivoitelu on aikaa vievää ja lisäksi on aina riski, että voiteluainetta joutuu elintarvikkeisiin. Iguksen kuivavoidelluissa hammastangoissa ja hammaspyörissä tätä mahdollisuutta ei ole ja tuotetta on turvallista käyttää kaikessa elintarviteollisuudessa. Lääketeollisuudessa käyttöympäristö on puhdas. Iguksen kuivavoidellut tuotteet soveltuvat tästä syystä erittäin hyvin. Näiden lisäksi muoviset tuotteet ovat kevyitä, 100% huoltovapaita ja osa materiaaleista toimii jopa veden alla. Hammastanko on mahdollista ostaa vakiomittaisena sekä koneistettuna. Hammaspyörää löytyy useita vakiokokoja sekä piirustusten mukaan tehtynä.


KESTÄVÄ RATKAISU MONIIN SOVELLUKSIIN

Lääketeollisuudessa iguksen® tuotteita käytetään muun muassa hoitotuoleissa ja pöydissä. Kuvasta näet esimerkkejä sovelluksista, joissa tuotteita on käytössä. iguksen® lineaarituote, laakerituote tai e-ketju on merkitty oranssilla värillä.
Laakeri-tuotesovellukset

Ota yhteyttä

Markku Sepponen
Markku Sepponen
Tekninen myynti
040 3412 453 040 3412 453
markku.sepponen@oem.fi Sähköposti

Itä- ja Pohjois-Suomi
Moottorit ja laakerit

Miro Ranki
Miro Ranki
Tekninen myynti
040 3412 418 040 3412 418
miro.ranki@oem.fi Sähköposti

Länsi-Suomi
Moottorit ja laakerit

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti