Laatu- ja ympäristöpäälliikkö Jukka Karppinen
Julkaistu: 2024-02-01

Laatu- ja ympäristöpäällikkö Jukka Karppinen

Vuoden vaihteessa OEM Finlandin vastuullisuusohjelma otti suuren askeleen eteenpäin, kun Jukka Karppinen siirtyi myynnin parista laatu- ja ympäristöpäällikön tehtäviin. Vastuullisuus ja laatu alkoivat kiinnostaa Jukkaa jo koulupenkillä insinööriopintojen ohessa, mutta nousi uudelleen Jukan mieleen, kun oma kiinnostus aiheeseen jälleen heräsi, osittain yhteiskunnallisen keskustelun siivittämänä. Jukka päätti lähteä jatko-opintoihin ja suoritti ylemmän AMK-tutkinnon, jonka opinnäytetyön aiheena oli laatujohtaminen myyntiorganisaatiossa. Tutkimuksessa keskityttiin erityisesti ISO 9001- ja ISO 9004 -standardeihin ja niiden soveltamiseen työssä sekä myynnin parantamisessa. Laatu- ja ympäristöpäällikön tehtävän avautuminen oli kuin piste i:n päälle.

Miksi tämä työ ja vastuullisuus on sinulle tärkeää?

Inspiraatiota työlle ammennan siitä, että jos meidän tuottama laatu saa asiakkaamme toimimaan paremmin ja tuottamaan siten myös parempia tuotteita, niin se on enemmän kuin etuoikeus meille olla mukana heidän prosessissaan. Vastuullisen toiminnan pohjana on taas jättää tuleville sukupolville parempi tulevaisuus, kuin mitä meille on lupailtu ja mitä joissain skenaarioissa uhkaillaan. Haluan omalla panoksellani auttaa meitä kaikkia siirtymään eteenpäin materiaalia ja ihmisiä tuhlaavasta kulutuksesta.

Yleistä
Jukka karppinen kommentti 1

Näkyvätkö ympäristökysymykset myös omassa elämässäsi? Onko sinulla antaa vinkkejä?

Ympäristöasiat ovat osittain arkipäivää itselleni myös vapaa-ajalla, olen esimerkiksi siirtynyt pääasiallisesti kasvissyöjäksi viimeisen parin vuoden aikana. Mielestäni ympäristökysymykset alkavat koskettamaan jokaista meistä enemmän ja jokainen meistä tekee lähes päivittäin valintoja, joilla voi vaikuttaa omaan jalanjälkeensä, minkä jätämme tähän maailmaan. Itse tulee valintoja tehtyä usein kaupassa, jolloin pyrin tukemaan kotimaista tuotantoa ja käyttämään kausituotteita, mikä on jo hyvä askel oikeaan suuntaan. Toinen vinkki, jota myös itse noudatan, on hankkia tuotteita, jotka kestävät, eikä investoida kertakäyttökulttuuriin. Henkilökohtaisesti teen ehkä joidenkin mielestä hieman liiankin pitkään tutkimusta eri vaihtoehdoista, kun olen hankkimassa jotain, mutta pidän sitä tärkeänä, että tuotteet ovat kestäviä ja vastaavat luvattua laatuvaikutelmaa. Mottoni on: kannattaa ostaa kerralla yksi hyvä kuin 10 halpaa.

 

Suurin haaste kuluttajalle monesti onkin nykyään pitkät tuotantoketjut, josta kuluttajan on hankala ottaa selvää, joten mielestäni jo kotimaisia merkkejä tukemalla ollaan voiton puolella. Sama pätee myös yritysten välisessä kaupassa ja haluankin omalla toiminnallani parantaa asiakkaidemme tietämystä, kuinka maailmalla meidän kumppaneillamme toimitaan. OEM pystyykin olemaan helpottava linkki vastuullisuudessa, kun suurempi määrä tuotteita pystytään hankkimaan yhdestä lähteestä. Samalla on myös yksi lähde mistä voidaan lähteä laadullisia tai ympäristöön ja vastuullisuuteen liittyviä kysymyksiä selvittämään.

Jukka karppinen kommentti 2

Mitä työsi tulee käytännössä sisältämään?

Työtehtävät tulevat olemaan aika laaja-alaiset, kun tehtäviin kuuluu laatu, vastuullisuus ja ympäristöön liittyvät asiat. Suurimpana työlistalla tulee toistaiseksi olemaan OEM Finlandin saattaminen laatu- ja ympäristösertifioinnin piiriin ISO9001 ja ISO14001-standardien osalta. Tämä työ on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2024 aikana, joten hommaa varmasti riittää hetkeksi aikaa.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että tulen esittämään kaikilta paljon kysymyksiä, sovitan yksiköiden käytäntöjä yhteen ja toimin monen asian koordinaattorina, yrittäen samalla varmistaa asioiden kehittymisen oikeaan suuntaan. Toivon myös saavani ihmisiltä paljon ideoita ja kehitysmahdollisuuksia, mitä voitaisiin tehdä tulevaisuudessa paremmin ja tehokkaammin.

Tulen olemaan myös vastuussa meidän laatuorganisaatiomme rakentamisesta, jotta jatkossa pystytään vielä paremmin vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin ja mielellään jopa ylittämään heidän odotuksensa. Kaikesta tästä toivon mukaan saadaan kehitettyä meidän näköisemme laatu- ja ympäristöjärjestelmä, minkä takana voimme seistä ylpeinä.

Jukka matkat

Mikä on paras osa työpäivääsi?

Selkeästi paras osa työpäivissäni on keskustelut työkavereideni kanssa, keneltä tahansa voi tulla hyvä idea missä kohtaa päivää vain, joten on hyvä olla aina avoimin mielin. Arvostan myös erittäin paljon joustavuutta mitä OEM tarjoaa, töitä voi tehdä muuallakin kuin vain omalla työpisteellä, varsinkin kun täytyy johonkin keskittyä ihan 100 % tarkkuudella, niin on mahdollista ottaa omaa tilaa joko toimistolla tai kotitoimistolla.

 

Onko sinulla visiota OEM:n tulevaisuudelle vastuullisuuden saralla?

Suurin yksittäinen osa-alue, missä toivoisin voivani vaikuttaa, on päästöjen vähentäminen. Teemme sen suhteen jo paljon asioita, kuten käyttämällä uusiutuvista lähteistä tuotettua energiaa ja asentamalla aurinkopaneelit logistiikkakeskuksemme katolle tänä vuonna. Paljon on kuitenkin tehtävää, erityisesti rahtien päästöjen osuudessa ja siirtymässä kohti vähempipäästöisiä kulkuneuvoja. Rahtien osalta alamme tarjoamaan asiakkaille mahdollisuutta tilata tuotteet vihreämmällä kuljetustavalla, mutta tästä lisää vielä myöhemmin, kun asiat ovat vielä paremmin kirjoissa ja kansissa.

 

Mitä haluaisit, että tästä jutusta jää lukijalle mieleen?

Jokainen valinta vaikuttaa (Every choice matters), on mielestäni hyvä lause, joka kuvaa tämän hetken maailman tilannetta erittäin hyvin. Jokaisella pienelläkin asialla on vaikutusta, kun vain tarpeeksi moni tekee sen. Ja kuten ikivanha sanonta menee, pisaroista kasvaa puroja, puroista jokia, joista järviä ja järvistä meriä. Ilman pieniäkin valintoja parempaan, ei niistä koskaan kasva edes jokia, joiden avulla päästään todella eteenpäin.

 

 

Teknisiä neuvoja
Jukka KarppinenJukka Karppinen

Laatu- ja ympäristöpäällikkö

+358403412326 040 3412 326

Sähköposti Sähköposti

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti