OEM tutustumiskäynti
Julkaistu: 2023-04-25

Tutustumiskäynti Seifert Systemsin tehtaaseen

Marko Salovaara, Ville Entonen ja Jouni Pulli kävivät tutustumassa Seifert Systemsin ilmastoneutraaliin tehtaaseen Maltalla.

Yleistä
Saksalainen toimittajamme Seifert Systems valmistaa erilaisia, pääasiallisesti seinäasenteisia, keskus-/kotelojäähdyttimiä. Seifert toimii globaalisti ja heillä on toimipisteet Saksassa, Sveitsissä, Maltalla, USA:ssa ja Australiassa. Laitteet valmistetaan Saksassa ja Maltalla, jossa kävimme tutustumassa tehtaan toimintaan. Yrityksellä on yli 50 vuoden kokemus jäähdyttimistä ja maailmanlaajuisesti n. 320 työntekijää. Huoltoverkosto kattaa koko maailman. OEM Finlandin valikoimassa on saatavilla kompressori-pohjaiset (A/C) seinäasenteiset keskus-/kotelojäähdyttimet ja Peltier-jäähdyttimet.
OEM Seifert Systems -tehdaskäynti

Seifertin toimitusjohtaja Michael Seifert (oikealla) esittelee OEM:n Marko Salovaaralle ja Ville Entoselle tehtaan tuotantoa.


LAAJA VALIKOIMA KOTELOITUJA 30 - 800 W PELTIER-JÄÄHDYTTIMIÄ

Seifert SoliTherm Peltier-sarjan toiminta perustuu peltier-ilmiöön. Sarja muodostuu jäähdytysteholtaan 30 - 200 W / 24 VDC ja 100 - 800 W / 110-230 VAC jäähdyttimistä. Mallisto on kondensoitumisen vuoksi käytännössä seinäasenteinen, mutta teknisesti Peltier-jäähdyttimen voi asentaa mihin asentoon tahansa.

Jäähdyttimen olennaisina lisätarvikkeina ovat erilliset kondenssivesiastiat ja 24 VDC-malleissa erilliset termostaatit. Jäähdytinkotelon materiaali on vakiona ruostumaton teräs 304. Myös 316-malleja on saatavana.

Seifertin Peltier-jäähdyttimet soveltuvat sekä sisä- että ulkokäyttöön lämpötila-alueella -20°C...+65°C. Kotelointiluokka on IP66 / NEMA 4X. Toimintaperiaatteen vuoksi maksimijäähdytys Peltier-jäähdyttimellä on 10 - 15 °C alle ympäristön lämpötilan. Sopivalla Seifertin termostaatilla peltier voi hoitaa sekä kotelon jäähdytyksen että lämmityksen.

Peltier-jäähdyttimiä saa sekä pinta- että uppoasenteisena. Sarja on käytännössä huoltovapaa, koska laitteessa ei ole vaihdettavia/puhdistusta vaativia suodattimia. Saatavana on myös 150 W ATEX-malli: Zone 2,22 -> II -/3 D Ex tc IIIC T90°C -/Dc

Peltier-malliston on uutuus - TG3039-sarjan kosteudenpoistajat

Seifertin kosteudenpoistajilla kosteudenpoisto perustuu peltier-ilmiöön, eikä kuten yleensä lämpötilan nostoon.

Seifertin ympäristoarvot

Ympäristö ja kestävä kehitys

Meidän kaikkien on kiinnitettävä enemmän huomiota ympäristöön ja sitouduttava kestävään kehitykseen. Tämä tietoisuus on juurtunut syvälle Seifertin yritysfilosofiaan.
Seifert analysoi säännöllisesti tuotantoprosessejaan kestävän kehityksen lisäämiseksi. Aina kun mahdollista, Seifert etsii ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja.
Seifert investoi nykyaikaisempiin ja tehokkaampiin koneisiin, jotka auttavat heitä vähentämään CO₂-päästöjä.

Seifert ottaa Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteet vakavasti ja kirjaa omat CO₂-päästöt läpinäkyvästi ulkopuolisten auditointien avulla. Yritys sitoutuu pienentämään edelleen omaa CO₂-jalanjälkeään ja investoi myös valittuihin ilmastonsuojeluprojekteihin. Tavoitteena on saavuttaa ilmastoneutraalius kaikilla Seifert Groupin laitoksilla.


Seifert-tehdas

Aurinkosähköjärjestelmä Maltan Tehtaalla.

Seifert Systems Smart Factory

Ilmasto-olojen hyödyntäminen

Seifertin Maltan tehtaalla on ollut aurinkosähköjärjestelmä, jossa on käytössä yhteensä 3 140 paneelia vuodesta 2016 lähtien. Se on yksi Maltan suurimmista laitoksista ja tuottaa viimeisimmällä laajennuksella noin 1,3 GWh sähköä vuodessa. Säästö CO₂-päästöissä on 860 tonnia vuodessa.

Seifert Systems Smart Factory

Vain kestävä toiminta, resursseja säästävä tuotanto sekä ekologinen ja sosiaalinen vastuu voivat johtaa pitkäjänteiseen menestykseen. Seifert Systems on jo luonut perustan yrityksen sisäiselle digitaaliselle muutokselle ja se investoi uusimpiin teknologioihin ja sisäisten prosessien optimointiin.

Seifert Groupin ensimmäinen älykäs tehdas rakennetaan Maltalle tehtaan laajennuksen seurauksena. Uuden metalli- ja pintakäsittelyalueen lisäksi 2900 m²:n rakennukseen tulee myös uusi logistiikka-alue. Älykäs tuotanto noudattaa johdonmukaisesti Teollisuus 4.0 -periaatetta ja auttaa valmistamaan tuotteita tehokkaammin ja ympäristöystävällisemmin.

Tavoitteiden asettaminen ja saavuttaminen

Yritysryhmän ensimmäisenä toimipaikkana Maltan tehdas on tuottanut täysin ilmastoneutraalia vuodesta 2020. Ilmastoneutraaliuden tavoite saavutettiin jälleen vuonna 2021. Edelliseen vuoteen verrattuna toiminnallisesti merkitykselliset CO₂-päästöt vähenivät edelleen.
EU:n komission FIT FOR 55 -paketin mukaisesti Seifert vähentää omia CO₂-päästöjään vielä 55 % vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteena on johdonmukaisesti toteuttaa valittua ympäristöstrategiaa kaikissa Seifertin toimipisteissä.

Seifert Systems-sertifiointi

Vuodesta 2015 lähtien Seifert on sertifioitu ISO 14001:2015 ympäristöstandardien mukaisesti. Tehtaat ovat sitoutuneet yksittäin ja ryhmänä edistämään ympäristöystävällisiä prosesseja.

Seifert on ilmastoneutraali

Tutustu tuotevalikoimaan

Kotelojäähdyttimet

Jäähdytinvalikoimaamme kuuluvat kompressori-pohjaiset (A/C) seinäasenteiset keskus-/kotelojäähdyttimet ja Peltier-jäähdyttimet. Valikoima kattaa sekä sisä- että ulkokäyttöön tarkoitetut mallit. Kotelointiluokka on mallista riippuen IP54 – IP66 / NEMA 4X. Perusmallien materiaali on pulverimaalattu teräs, mutta myös SS304- ja SS316-malleja on saatavissa. Jäähdyttimet ovat filtterittömiä ja käytännössä huoltovapaita. Peltier-jäähdyttimien syöttöjännite on pienimmissä malleissa 24 VDC ja suuremmissa 120-230 V 50/60 Hz. A/C-mallien syöttöjännitevaihtoehtoina on 120 V 60 Hz, 230 V 50/60 Hz ja 400 V AC. Jäähdytysteho (L35/L35 @ 50 Hz) vaihtelee pienimpien Peltier-mallien 30 W mallista 6,2 kW A/C-malleihin.
Teknisiä neuvoja
Jouni PulliJouni Pulli

Tuotepäällikkö

+358403412425 040 3412 425

Sähköposti Sähköposti

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti