Harjoittelijan haastattelu
Julkaistu: 2023-08-22

Harjoittelijasta markkinointiassitentiksi: Anni Haakana

Anni suoritti 3,5 kuukauden pituisen markkinoinnin harjoittelun Turun toimipisteellä keväällä 2023. Haastattelimme Annia hänen harjoittelujaksonsa kokemuksista.

Yleistä

Harjoittelun pituus ja millä osastolla/yksikössä suoritit harjoittelun?


Harjoitteluni pituus oli 3,5 kuukautta ja suoritin sen markkinoinnin osastolla.

 

Kerro lyhyesti itsestäsi ja siitä, miksi valitsit hakea oem:lle harjoitteluun.


Olen Anni ja opiskelen Turun AMK:ssa liiketalouden tradenomiksi, erikoistuen markkinointiin. Opiskelen viimeistä vuotta, joten ammattiharjoittelun suorittaminen tuli ajankohtaiseksi. Koululla järjestettiin marraskuussa 2022 Find Your Future -ura- ja rekrytointimessut, jolloin kuulin OEM:sta ensimmäisen kerran. Yritys vaikutti mielenkiintoiselta, joten pienen pohdinnan jälkeen päätin laittaa harjoitteluhakemusta menemään ja tässä sitä nyt ollaan.

 

Millaisia työtehtäviä pääsit tekemään harjoittelusi aikana?


Työtehtäväni pääsääntöisesti keskittyivät verkkosivujen päivittämiseen, uutisten julkaisuun ja sisällöntuotantoon, johon kuului osaksi Instagram-tilin ylläpitoa. Lisäksi tein paljon kuvien käsittelyä ja hoidin myös tuotetietokantaa. Eli lyhyesti sanottuna monipuolisesti vähän kaikenlaista.

 

Mikä/mitkä ovat mieleenpainuvimmat asiat, jotka olet oppinut harjoittelusi aikana?

 
Työtehtävissä vaadittavien digitaalisten työkalujen ja ohjelmistojen käyttö on jäänyt erityisen hyvin mieleen, eikä ihmekkään. 

 

Miten kuvailisit työyhteisöä?


Itselleni tuli tervetullut olo heti ensimmäisestä päivästä lähtien ja sain aina tukea sitä tarvittaessa. Koen myös, että työyhteisö on kannustava ja asiantunteva, mutta huumoria ei silti päivistä puutu. 

 

Miten harjoittelu vastasi odotuksiasi?


Harjoittelu vastasi odotuksiani. Sain arvokasta kokemusta ja pääsin soveltamaan koulussa opittua teoriaa. Sanonta "tekemällä oppii" ei ole todellakaan tuulesta temmattua. Lisäksi minulle tarjoutui tilaisuus jatkaa vielä kesän ajan, josta olen innoissani ja kiitollinen tästä mahdollisuudesta.

 

Mikä oli parasta harjoittelusi aikana?


Ehdottomasti työporukka ja se, että pääsin tekemään monipuolisesti vähän kaikenlaista. Erilaisten työtehtävien tekeminen antoi minulle laajemman käsityksen OEM:n toiminnasta. Lisäksi suuri kiitos markkinoinnin porukalle, joka toi varmuutta omaan tekemiseen ja oli tukena harjoittelun aikana. 

 

Harjoittelun jälkeen vakituiseksi!

Harjoittelu voi olla portti vakituiselle työpaikalle, sillä OEM:llä näemme harjoittelijat mahdollisina tulevina työntekijöinä. Esimerkkinä onnistuneen harjoittelujakson jälkeen Annille avautui paikka määräaikaiseen työsuhteeseen ja kiinnostuksen myötä hän siirtyy markkinointitiimin kokoaikaiseksi jäseneksi vuoden 2024 alussa. Hienoa Anni! 

 

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti