Harjoittelijan haastattelu
Julkaistu: 2022-11-30

Ennin kokemukset harjoittelusta markkinointiosastolla

Enni oli 2,5 kuukauden pituisessa markkinoinnin harjoittelussa Turun toimipisteellä syksyllä 2022. Haastattelimme Enniä hänen harjoittelujaksonsa kokemuksista.

 

Kerro lyhyesti itsestäsi ja siitä, miksi valitsit hakea OEM:lle harjoitteluun.

Olen Enni, 23-vuotias turkulainen. Opiskelen viimeistä vuotta liiketalouden tradenomiksi Turun AMK:ssa ja opinnoissani erikoistun markkinointiin. Tässä viimeisellä vuodella on tullut ajankohtaiseksi suorittaa omiin opintoihin liittyvä ammattiharjoittelu, joten ensitöikseni selailin koulumme Intraa, josta sopivasti bongasinkin OEM:n ilmoituksen markkinoinnin harkkapaikasta. Pienen googlailun jälkeen selvisi, että OEM on menestyvä kansainvälinen konserni ja ajattelin, että olisi mielenkiintoista päästä tämän tyyliseen paikkaan oppimaan omasta alasta. Päätin sitten pistää hakemusta menemään.

 

Millaisia työtehtäviä pääsit tekemään harjoittelusi aikana?

Pääsin työskentelemään erilaisten markkinointiin liittyvien työtehtävien parissa. Osallistuin mm. OEM-konsernin kotisivujen parannusprojektiin, joka piti sisällään uusien sivujen luomista sekä vanhojen sivujen päivitystä. Lisäksi julkaisin kotisivuille uutisia, loin julkaisuja yrityksen sisäiseen Intraan, tein uutiskirjeitä ja opettelin kuvankäsittelyä Photoshopissa. Myös tapahtumamarkkinoinnista keräsin jonkin verran kokemusta Turun AMK:n järjestämien messujen muodossa, kun sain vastuuta OEM:n ständillä ja osallistuin myös itse ständin sekä viestikärjen suunnittelutyöhön.

 

Mikä/Mitkä ovat mieleenpainuvimmat asiat, jotka olet oppinut harjoittelusi aikana?

Sen verran paljon olen OEM:n verkkosivujen parissa päässyt hääräilemään, että siihen tarvittavat digitaaliset työkalut ja ohjelmistot ovat jääneet hyvin mieleen. Ja kyllähän ymmärrys näinkin ison organisaation markkinoinnista on kasvanut oman työskentelyn myötä sekä myös sen ansiosta, kun on kuunnellut kokeneiden markkinointikollegoiden puheita ja päässyt osallistumaan kiinnostaviin palavereihin aiheen tiimoilta.

 

Miten kuvailisit työyhteisöä?

Täällä on mukavia ja rempseitä ihmisiä töissä. Vaikka työyhteisö on iso ja ainakin näin uutena talossa tulee itselle tuntemattomia kasvoja käytävillä vastaan, niin silti täällä tervehditään toisia ja voidaan käydä pieniä juttutuokioita. Markkinointitiimiin pääsin luonnollisesti tutustumaan eniten, ja hyvä huumori sekä ammattitaitoinen työskentely olivat läsnä jokaisena työpäivänä!

 

Miten harjoittelu vastasi odotuksiasi?

Harjoittelu vastasi hyvin odotuksiani. Pääsin tekemään ja oppimaan toivomiani asioita, mutta toki myös sellaisia, joita en osannut etukäteen odottaa. Opin nopeasti ja tehtävät olivat mielekkäitä, joten tyytyväinen voin ehdottomasti olla.

 

Mikä oli parasta harjoittelusi aikana?

Sanoisin, että kokonaisuus. Mukavat työkaverit, kivat ja monipuoliset työtehtävät, joita sai tehdä rauhaksiin ja omaa luovuutta käyttäen, työnantajan joustavuus, jonka ansiosta sain hoidettua hyvin kouluhommia työskentelyn ohella sekä tietenkin kokemuksen karttuminen omalta alalta. Sain vahvistuksen sille, että markkinointi on se oma juttu ainakin näin opiskelujen jälkeisen työuran alkuun.

Isot kiitokset vielä OEM:lle ja erityisesti markkinoinnin porukalle! 😊

Yleistä
Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti