arto Tolppanen
Julkaistu: 2021-08-10

Arto Tolppanen: 18 vuotta OEM:lla

"Täällä kaikki ovat saman arvoisia, ei katsota sitä kuka on isompi pomo."

 1. Kuka olet, mitä teet ja kuinka kauan olet ollut OEM:llä? 
  Olen Arto Tolppanen ja olen ollut OEM:llä 18 vuotta. Olen varastotyötekijänä ja toimin lähetyksen puolella myös yhteyshenkilönä.

 2. Millaisten vaiheiden kautta olet päätynyt nykyiseen toimenkuvaasi? 
  Muutin ammattikoulun ja armeijan jälkeen Turkuun vuonna 2001. TE-palveluissa oli silloin työpaikkailmoitus OEM:lle. Pääsin haastatteluun ja pian sen jälkeen aloitin työt varastossa. Kymmenen työvuoden jälkeen olin pari vuotta poissa OEM:ltä, sillä muutin pääkaupunkiseudulle. Palatessani takaisin Turkuun soitin OEM:lle ja pääsin tänne uudelleen töihin.

 3. Mikä muisto, tapahtuma tai asia on jäänyt erityisesti mieleen? 
  Aikaisemmin OEM:llä oli Paraisilla vuokramökkejä saaressa, minne sai mennä lomailemaan ja viikonloppuja viettämään. Siellä myös järjestettiin monenlaisia illanistujaisia. Yleisesti kaikki juhlat ja Kick off -tapahtumat, joissa koko henkilökunta kokoontuu ovat mukavia tapahtumia. Meitä on kuitenkin nyt jo yli 150 henkilöä, joten kaikkia ei muuten tule tavattua.

 4. Mikä on saanut sinut viihtymään talossa näin pitkään? 
  Vapaus tehdä työtään omalla tavalla. Luotetaan siihen, että kaikki tekevät oman osuutensa. Oma työni on ollut myös todella monipuolista. Paljon on ollut itsestä kiinni, millaisia työtehtäviä pääsee tekemään ja millaisia uusia vastuita haluaa ottaa. Lisäksi OEM:ssä on hienoa se, että pystyy osastorajojen yli olemaan helposti yhteyksissä toisiin. Ei ole olemassa sellaista 80-luvun meininkiä, jossa on korkea hierarkia.

 5. Meillä puhutaan paljon OEM-hengestä. Mistä se on muodostunut kaikkien vuosien aikana? 
  Täällä kaikki ovat saman arvoisia, ei katsota sitä kuka on isompi pomo. Lisäksi täällä luotetaan toisiinsa molemminpuolisesti ja apua saa aina pyytämällä.

 6. Paljon on muuttunut, mutta mikä on edelleen samalla tavalla?
  Tilat ovat muuttuneet moneen kertaan. Kaapelin, Electronicsin ja Automaticin varastot olivat ennen kaikki eri paikoissa. Nyt olemme jo pitkään olleet kaikki saman katon alla. Myös tavaran määrä on muuttunut valtavasti. Ennen meillä oli muutamia tuhansia varastoartikkeleja ja nyt puhutaan 27 000 artikkelista. Se mikä on pysynyt samana, on työn tekeminen yhdessä. Vaikka tiimin koko on kasvanut, tuntuu edelleen samalta tehdä töitä kuin 30 hengen tiimillä. Se ei ole muuttunut mihinkään.

 7. Tiivistä OEM yhteen sanaan/lauseeseen. 
  Toimiva yhteisö.

Yleistä
Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti