Ilari Selänne: Harjoittelijasta vakituiseksi
Julkaistu: 2022-11-15

Harjoittelijasta vakituiseksi: Ilari Selänne

Ilari oli kuuden viikon pituisessa myynnin harjoittelussa Turun toimipisteellä syksyllä 2022. Haastattelimme Ilaria hänen harjoittelujaksonsa kokemuksista.

Kerro lyhyesti itsestäsi ja siitä, miksi valitsit hakea OEM:lle harjoitteluun.

Olen Ilari 30v. Asun Turussa ja opiskelen viimeistä vuotta Turun ammattikorkeakoulussa energia- ja ympäristötekniikkaa. Näin koulun nettisivuilla ilmoituksen, jossa OEM haki opiskelijaa suorittamaan puuttuvaa harjoittelujaksoa. Ilmoitus vaikutti mielenkiintoiselta, joten päätin hakea paikkaa.

 

Millaisia työtehtäviä pääsit tekemään harjoittelusi aikana?

Työtehtäväni on ollut verkkosivujen parantaminen, eli lisätä puuttuvia tuotesivuja ja tuotteita OEM:n kotisivulle, ja onhan niitä tullut lisättyä satoja, ehkä jopa tuhansia.

 

Mitkä ovat mieleenpainuvimmat asiat, jotka olet oppinut harjoittelusi aikana?

Tuotetietokantaohjelmistoa on tullut käytettyä sen verran paljon, että sitä osaa käyttää jo unissaankin. Uutta oppia on tullut myös komponenteista, jotka kuuluvat keskus-osaston valikoimaan. Pääsin näkemään tuotepäälliköiden sekä teknisten myyjien työtä, mikä auttoi ymmärtämään teollisuuden myyntiorganisaation toimintaa.

 

Miten kuvailisit työyhteisöä?

6/5. Keskus-osastolla työt hoidetaan vastuullisesti, mutta rennolla meiningillä. 😊

 

Miten harjoittelu vastasi odotuksiasi?

Harjoittelu vastasi hyvin odotuksia. Itsellä ei ollut juurikaan kokemusta B2B-maailmasta, mutta OEM:llä ollessani pääsin näkemään ja kokemaan paljon. Sain paljon tietoa teollisuuskomponenteista, joita keskus-osasto toimittaa ja markkinoi.

 

Mikä oli parasta harjoittelusi aikana?

Ehdottomasti parasta harjoittelussa oli työyhteisö. Kuuden viikon aikana tottui jo kuulemaan melkein joka arkiaamu päivittäisen sähkön spot-hinnan ja mietteet siihen, kannattaako lapsia tänään päästää lämpimään suihkuun. :D

Terveiset koko keskus-osaston porukalle ja kiitos näistä kuudesta viikosta!

 

Harjoittelun jälkeen vakituiseksi!

Harjoittelun päätyttyä Ilari keskittyi suorittamaan koulun loppuun ja tulevana syksynä tutkintotodistus on viimein taskussa. Viimeisten kurssien suorituksen ohella Ilari päätti aloittaa työnhaun ja ottikin heti yhteyttä tuttuun tiimiin. Ilari aloitti toukokuussa työt vakituisena työntekijänä Keskusosastolla. Kahvitaukokeskustelut olivat vaihtuneet ajankohtaisempiin aiheisiin, mutta sama ryhmähenki oli se joka veti Ilarin takaisin OEM:lle. Mahtavaa nähdä kuinka polku harjoittelijasta työntekijäksi toimii juuri niinkuin sen pitääkin! Tervetuloa takaisin talon Ilari!

Yleistä
Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti