Miksi igus testaa niin paljon?

Tämä on hyvä ja perusteltu kysymys, koska testit vievät paljon aikaa ja rahaa. Eikö ole olemassa standarditestiä, jonka jokaisen kaapelivalmistajan on suoritettava? Mitä tietoja standardi voi antaa meille? Mitä hyötyä asiakas saa iguksen päätöksestä testata kaapeleita todellisissa olosuhteissa e-chain® -ketjussa? Näihin kysymyksiin vastataan tämän päivän tekstissä.

OIKEA KAAPELI SOVELLUKSEESI

Katsotaanpa ensin kaapelin merkitystä koneessa. Liiketoiminnan kannalta kaapelit luokitellaan C-osiksi. Asiakkaan mielestä näillä on yleensä pieni rooli monimutkaisessa koneessa. Kaapeli tulee merkitykselliseksi vasta kun se lakkaa toimimasta. Mutta kuvitellaanpa, että kyseessä on odottamaton kaapelivika. Olemme varmoja, että voit helposti kuvitella sen. Yhtäkkiä junan oven avaamisesta ja sulkemisesta vastaavat hengenpelastustoiminnot eivät ole enää käytettävissä. Suurten konttialusten lastaamisesta ja purkamisesta vastaavan Hampurin sataman suuren lastausnosturin moottorit eivät enää toimi. Näissä esimerkeissä C-osasta tulee yhtäkkiä paljon tärkeämpi. Se vastaa nyt henkilövahingoista tai konevaurioista ja merkitsee valtavia kustannuksia seisokkien vuoksi. Siksi on erityisen tärkeää valita oikea kaapeli sovellukseesi, siihen kohdistuvan odotetun rasituksen mukaan. 

igus haluaa tietää, mitä tuote voi tehdä. Asiakkaalla on oikeus selkeään vakuutukseen.
igus satama

VAKIOTESTEJÄ ON PALJON – EIVÄTKÖ NE RIITÄ?

Kaapelin sähköiset ominaisuudet testataan valmistuksen aikana. Sinäkin haluat loppujen lopuksi käsitellä kaapelia ilman vaaraa sähköiskusta. Kaikille kaapeleille tehdään myös ns. standarditestit sen selvittämiseksi, kestävätkö ne mekaanista rasitusta. Tässä standarditestissä käsitellään erikseen liikkuvan asennuksen ja kiinteän asennuksen kaapelit. Keskitymme tässä erityisesti liikkuvan asennuksen kaapeleihin, koska teoriassa myös energiansiirtoketjujen kaapelit ovat liikkuvan asennuksen kaapeleita. Mutta energiansiirtoketjukaapeleille ei ole olemassa standarditestiä. Jos tarkastelemme näiden kaapeleiden standaritestiä, löydämme vain vähän tai ei ollenkaan samankaltaisuutta sovelluksen kanssa, jossa kaapelia myöhemmin käytetään. "Taivutustestillä", joka standardoi kaapelin vaihtuvan taivutusvastuksen, ei ole mitään tekemistä todellisten energiansiirtoketjusovellusten kanssa. Testattava kaapeli ohjataan vain rullien yli standardoiduissa olosuhteissa. Kaapeli läpäisee testin, jos se kestää tietyn määrän iskuja – eli liikkeitä telojen yli – tietyllä säteellä (= kaapelin taivutussäde).
igus testaussuunnitelma

MIKSI VAKIOTESTI EI RIITÄ MEILLE?

Mieti nyt sovellustasi, joka sisältää energiaketjuun ohjatun kaapelin. Ajattelen tässä jyrsintäpöydän säätämistä työstökoneella. Tähän liittyy täysin erilaiset vaatimukset hankauskäyttäytymisen, veto- ja leikkausvoimien suhteen sekä toistuva kuormitus samassa kohdassa taivutussäteen vuoksi. Vakiotesti ei ota tätä huomioon.

IGUS-TESTILABORATORIO

Tästä syystä igus®:lla on päätetty testata chainflex®-kaapeleita e-chain®-ketjussa todellisissa olosuhteissa vakiotestin lisäksi. Testauslaboratoriossa kaapeli asennetaan ketjuun asiaankuuluvaa liikettä varten (pitkä liike, lyhyt matka jne.) ja teemme sovellusta vastaavaa liikettä. Samalla mittaamme kaapelin parametrit. Ne näyttävät meille tuloksia kuten kulumisen vaikutus.

Kaikissa näissä testeissä pyrimme pitämään laatutason vakiona ja antamaan sinulle konkreettisen vakuuden kaapelin kestävyydestä energiaketjussa.

 

Lue lisää aiheesta iguksen verkkosivuilla!

igus kaapeleiden testaus kaapeliketjussa

 

Katso tuotteet

igus chainflex® -kaapelit

OEM tarjoaa täydellisen valikoiman taipuisia kaapeleita, jotka on erityisesti tarkoitettu liikkuviin sovelluksiin kaapeliketjussa, pienempiin ohjaamattomiin liikkeisiin sekä robottisovelluksiin.

Kaapeliketjut

igus® kaapeliketjut ovat saatavilla monissa mitoissa ja valikoima kattaa useita variaatioita. Ketjujen sisäkorkeudet vaihtelevat välillä 5 mm - 350 mm ja sisäleveydet välillä 5 mm - 1000 mm. Olipa kyseessä sitten pieni tai suuri sovellus, laajasta igus® valikoimastamme löydämme varmasti sopivan kokoisen ja oikeanlaisen kaapeliketjun, joka vastaa täydellisesti tarpeitasi.
Teknisiä neuvoja
Janne HyvönenJanne Hyvönen

Tuotepäällikkö

+358403412467 040 3412 467

Sähköposti Sähköposti

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti