PTC-lämmittimet
Julkaistu: 2018-11-11

PTC-lämmittimet - lyhyt oppimäärä

Tarjoamme kumppanimme DBK:n kanssa lämmittimiä hyvin moneen eri käyttötarkoitukseen aina pistemäisestä lämmityksestä suuriin kaappeihin ja kokonaisuuksiin, pääasiassa PTC-teknologian kanssa. DBK on PTC-lämmittimien yksi suurimmista edelläkävijöistä ja ovat toimineet jo vuodesta 1946 lämmityslaitteiden parissa. DBK:n ensimmäinen PTC-tekniikkaa hyödyntävä laite oli vauvan maidonlämmitin, joka julkaistiin vuonna 1986. Tämän jälkeen DBK on keskittynyt koko ajan enemmän PTC-teknologiaan ja on tänä päivänä erittäin aktiivisesti mukana autoteollisuuden, kotitalouslaitteiden, medical-puolen ja ilmanvaihdon aloilla. Tarjolla on edelleen myös puhtaasti resistiivisiä lämmittimiä.

PTC-teknologia perustuu barium-titanaatti seokseen, jonka ominaisuuksiin kuuluu resistanssin kasvaminen lämpötilan mukaan. Viereisessä kuvassa näkyy PTC-lämmittimen toimintaperiaate. Alussa on käynnistysvirtapiikki, jolloin lämmitin saavuttaa käyttölämpötila-alueen (Tref). Tämän jälkeen elementti jatkaa lämpenemistä, kunnes se saavuttaa maksimilämpötilansa (Te). Maksimilämpötila voidaan asettaa yleisesti 120 - 240°C välille. Kuvan esimerkki on toteutettu lämmittimellä, jossa maksimilämpötila on asetettu 200°C. Kun maksimilämpötila on saavutettu, PTC-elementin resistanssi on niin suuri, että käytännössä virtaa ei pääse kulkemaan. Tässä tilanteessa tehoa kuluu hyvin pieni määrä, joka käytetään ainoastaan elementin lämpötilan ylläpitoon. Kun lämmitintä jäähdytetään esimerkiksi ilmavirran avulla, resistanssi vähenee ja lämmitin alkaa taas ottaa enemmän tehoa, jotta se saavuttaisi maksimilämpötilansa.

Tuki

PTC-teknologian suurimpia etuja perinteisiin putkivastuksiin ja puhtaasti resistiivisiin lämmittimiin on, että lämmittimet ovat itsestään lämpötilaa rajoittavia, joten erillisiä ylilämpösuojia ei välttämättä tarvita. Lisäksi lämmittimet ovat kevytrakenteisia, joten lämmittimet jäähtyvät myös nopeammin kuin putkivastukset, mikä tekee niistä turvallisempia niin vikatilanteessa kuin sähkön katketessa. 

PTC-lämmittimet ovat energiatehokkaampia kuin perinteiset putkivastukset, sillä ne säätävät omaa tehoaan lämmitystarpeen mukaan, kuvan mukaisesti.

DBK erikoistuu myös asiakaskohtaisiin ratkaisuihin ja kehittää tuotteitaan jatkuvasti asiakkailta tulevan palautteen perusteella. Uusimpina esimerkkeinä tästä kehityksestä ovat ilmanvaihtoon ja ilman lämmitykseen kohdistetut innovaatiot, valmiiksi putkeen asennetut elementit ja täysin suojatut ele-
mentit, jotka pystytään suoraan kiinnittämään myös metallirunkoon.

PTC-lämmittimet
PTC-lämmittimet
  • Käyttöturvallinen (ei lämpene yli määritellyn maksimilämpötilan)
  • Kevyt rakenne (ei jäännöslämpöä sähkön katketessa)
  • Energiatehokas
  • Paljon mahdollisuuksia asiakaskohtaisiin ratkaisuihin
  • Nopea ja kustannustehokas asennus

Valikoima kattaa lämmittimiä aina suurien ilmamäärien lämmittämisestä pieniin tasolämmittimiin ja valmiisiin kaappi-/kotelolämmittimiin, joten löydämme varmasti valikoimastamme sopivan tuotteen tarpeisiisi.

lisätiedot

Jukka Karppinen
Jukka Karppinen
Laatu- ja ympäristöpäällikkö
040 3412 326 040 3412 326
jukka.karppinen@oem.fi Sähköposti
Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti