Relekoulu - osa 2
Julkaistu: 2018-11-09

Relekoulu - osa 2

Releen koskettimien välinen rako ja nopeus, jolla koskettimet aukeavat, vaikuttavat kärkien väliin syntyvän valokaaren pituuteen ja kestoon. Tämä valokaari vähentää releen elinikää, eli mitä lyhyempi kaari on ja mitä lyhyemmän ajan se on kärkien välillä, sen parempi.

Kytkettäessä DC-kuormia, 0,5 mm rako koskettimien välissä riittää useimmissa tapauksissa sammuttamaan valokaaren. Kuitenkin kun puhutaan 10 A ja sitä suuremmista virroista, voi DC-kuormien ohjaus olla hyvinkin ongelmallista releen kestävyyden kannalta. Kärkien kuluminen valokaarien yms. johdosta aiheuttaa todellista vahinkoa kontaktipintoihin, mikä vaikuttaa näin releen elinikään ja luotettavuuteen. 

ComatReleco tarjoaa useita ratkaisuja tämän ongelman ratkaisemiseksi:

kärkien kontaktimateriaali on AgSnO2.

ComatReleco käyttää ensimmäisenä AgSnO2 -kontaktimateriaalia kärjissään mikä vähentää kontaktipinnan eroosiota sekä kärkien yhteen hitsautumista. Lisäksi koskettimien kestävyyttä voidaan parantaa seuraavasti:

Koskettimet sarjassa

Koskettimien sarjaankytkentä tuplaa koskettimien raon ja näin parantaa DC-kuormien katkaisukykyä.

Koskettimet rinnan

Koskettimien kytkeminen rinnan ei paranna suurien kuormien katkaisukykyä, mutta parantaa luotettavuutta.

Tuki

Double Make:

Double Make on sama, kuin kaksi kontaktia kytkettynä sarjaan. Näin saadaan parempi katkaisukyky suurille DC-kuormille. Double Make -koskettimella varustetuista releistä on olemassa myös 
magneettipuhalluksella varustetut mallit. Magneetti pidentää valokaaren kulkemaa matkaa näin sammuttaen sen. Lisäksi ComatRelecon valikoima antaa mahdollisuuden hyödyntää materiaaleja, joilla on erityisiä piirteitä kuorman ohjauksessa. Esimerkiksi volframilla päällystetyt kärjet kestävät jopa 1000ºC lämpötiloja. Volframilla päällystettyjä kärkiä on saatavilla ComatRelecon C7-tuoteperheestä. Tämä malli kestää jopa 500 A induktiivisen kuorman 2,5 ms ajan. Lisäksi esim. LED-valojen ohjaukseen löytyy rele, joka kestää 800 A / 200 μs.

 

>> Tutustu relevalikoimiimme tästä!

Relekoulu - osa 2

lisätiedot

Markus Peltola
Markus Peltola
Tuotepäällikkö
040 3412 487 040 3412 487
markus.peltola@oem.fi Sähköposti
Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti