igus perustajan syntymäpäivät
Julkaistu: 2021-10-22

Autotallista maailmanlaajuiseksi markkinajohtajaksi

Vuonna 1964 Günter ja Margret Blasé perustivat yrityksen nimeltä igus® -kotinsa takapihan autotallissa Kölnissä. 2021 igus® on maailmanlaajuinen yritys, joka palvelee monia teollisuudenaloja voitelu- ja huoltovapailla polymeerituotteillaan. Perustajiensa merkkipäivän kunniaksi igus® herättää tuon vanhan autotallin uudelleen eloon.

igus® GmbH:n perustaja juhlii 90-vuotissyntymäpäiviään

Günter Blase ajelee igukselle® 90-vuotissyntymäpäivilleen tuttua reittiä ja näkee, kuinka uusi B8-tehdasrakennus valmistuu pala kerrallaan. Uusi rakennus sijaitsee pääkonttorin vieressä Kölnin Porz-Lindissä. iguksen® tehdasalueen tunnistaa jo pitkän matkan päästä keltaisten, korkeiden pilareiden ansiosta. Täällä sijaitsee iguksen® tuotekehitys, tuotanto ja suuri osa tärkeistä toiminnoista. iguksen® Tribo®-polymeerejä käytetään lähestulkoon maapallon jokaisessa kolkassa, missä tarvitaan korkeaa suorituskykyä, huolto- ja voiteluvapautta, keveyttä sekä luotettavuutta liikkuviin sovelluksiin. Käyttökohteiden kirjo on loputon, teatterin näyttämötekniikasta maastopyöriin ja toimistokalusteisiin, öljynporauslautoista satamanostureihin, laivoista avaruusaluksiin.

Vuonna 1965, vuosi yrityksen perustamisen jälkeen, tällaisesta maailmanvalloituksesta ei vielä osattu unelmoida, kun ensimmäiset polymeerituotteet valmistuivat Blasejen 55 neliömetrin kokoisessa autotallissa. Blase huomasi varhain polymeerintuotteiden valtavan potentiaalin, ja ymmärsi että ruiskuvalukoneet tulevat mullistamaan monen teollisuudenalan komponenttiongelmat. Günter Blasen vaimo Margret oli alusta asti mukana toiminnassa ja hoiti yrityksen laskutusta sekä talousasioita, kun Günter puolestaan keskittyi tuotantoon. Ensimmäiset kuusi vuotta igus® valmisti muovikomponentteja sopimusvalmistajana muutamille paikallisille yrityksille.

"Ole aina valmis siihen, että myynti nousee tai laskee 50%”

56 vuotta iguksen® syntymästä on kulunut ja näköisteos alkuperäisestä autotallista seisoo iguksen® 90.000 neliömetrin tehdasalueen edessä. Iguksen® tehdasalueen on suunnitellut arkkitehti Sir Nicholas Grimshaw vuonna 1994. Nyt “autotallin” seiniä koristaa merkkipaalut iguksen® matkan varrelta, kuten kuva ensimmäisestä ruiskuvalukoneesta. Paljon on menty eteenpäin vuosista autotallissa ja ensimmäisestä ruiskuvalukoneesta, sillä nykyään tuotevalikoimassa on yli 200 000 varastonimikettä aina energiansiirtoketjuista 3D-tulostettuihin robottikomponentteihin. Yli 4500 työntekijää 35 eri toimistossa ympäri maapalloa tekevät edelleen työtä, jotta loppuasiakas voi iguksen® tarjoaman teknologian avulla saavuttaa kustannussäästöjä. Günter Blasen motto yrityksen johtamiseen pitää paikkansa vielä tänäkin päivänä. ”Meidän on aina oltava valmiita 50% laskuun ja 50% nousuun”.

COVID-19 pandemian aikana igus® on investoinut tuotantokoneisiin ja varastointiin, mikä on auttanut, kun kysyntä on noussut räjähdysmäisesti. Kokonaan uuden tehdashallin rakentaminen luo pohjaa myös tulevaisuudelle, ja Günter Blase suurena arkkitehtuurin ystävänä on edelleen aktiivisesti mukana tehdasalueen rakennusprojekteissa.

 

Onnea koko OEM Finlandin väeltä!

Yleistä
Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti