igus kestävää tuotantoa
Julkaistu: 2024-06-25

Kestävää tuotantoa igukselta

Iguksen tuotanto valmistaa laakeri- ja lineaarituotteita luontoa säästämällä. Iguksen tavoitteena onkin olla hiilineutraali rakennuksissa ja tuotannossa vuoteen 2025 mennessä.

Tuoteuutiset

Panostus kestävään kehitykseen tuotannossa

Igus panostaa vahvasti kestävään kehitykseen hankkimalla laitteita, jotka tukevat ympäristöystävällistä tuotantoa. Vanhojen tuotantokoneiden tilalle on hankittu uusia, jotka ovat 40 % energiatehokkaampia. Vuonna 2021 igus onnistui vähentämään energiankulutustaan 11 %, vaikka tuotantotuntien määrä kasvoi.

Kaikki iguksen käyttämä sähkö tuotannossa on peräisin vihreistä lähteistä. Lisäksi 99 % tuotannon hylkytuotteista ja jätteistä kierrätetään ja palautetaan takaisin tuotantoprosessiin. Tuotannon optimoinnin ansiosta igus on pystynyt vähentämään syntyvän jätteen määrää 21 % vuonna 2021.

igus ISO 50001-sertifikaatti

Kulutusta kestävät tuotteet

Iguksen valmistamat tuotteet on suunniteltu kestämään kulutusta, eivätkä ne ruostu tai vahingoitu rasvasta tai liasta. Tämän ansiosta tuotteet ovat erittäin pitkäikäisiä ja niiden vaihtoväli voidaan pidentää merkittävästi.

Iguksen tuotteita ei tarvitse voidella, joten voiteluaineiden joutumisriskiä maahan ei ole. Tämä tekee tuotteista ympäristöystävällisiä ja vähentää huoltoon liittyviä riskejä. Lisäksi tuotteet ovat kevyitä, mikä usein suoraan vaikuttaa energiankulutuksen vähenemiseen.

Esimerkiksi iguksen lineaarijohteissa voidaan vaihtaa pelkät liukuosat niiden kuluessa loppuun, kun taas perinteisissä johteissa joudutaan usein vaihtamaan sekä johde että kelkka. Tämä vähentää materiaalihukkaa ja huoltokustannuksia.

Iguksen tuotteille on saatavilla useita eri konfiguraattoreita, joiden avulla voidaan laskea tuotteiden elinikä. Tämä mahdollistaa huoltovälin optimoinnin ja osien liian aikaisen vaihdon välttämisen. Lisäksi iguksen valikoimassa on liukulaakereita, jotka on valmistettu 54 % uusiutuvista materiaaleista, mikä tukee kestävää kehitystä.Kysy lisää myyjiltämme

Joose Juhola
Joose Juhola
Tekninen myynti
040 3412 335 040 3412 335
joose-matti.juhola@oem.fi Sähköposti

Etelä-Suomi
Moottorit ja laakerit

Markku Sepponen
Markku Sepponen
Tekninen myynti
040 3412 453 040 3412 453
markku.sepponen@oem.fi Sähköposti

Itä- ja Pohjois-Suomi
Moottorit ja laakerit

Miro Ranki
Miro Ranki
Tekninen myynti
040 3412 418 040 3412 418
miro.ranki@oem.fi Sähköposti

Länsi-Suomi
Moottorit ja laakerit

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti