Esittelyssä Jere Kettunen
Julkaistu: 2024-03-13

Moottoreita, asiakassuhteita ja tiimityötä – Jere Kettusen arkipäivä

Jere Kettunen aloitti vuoden vaihteessa uudessa tehtävässään Moottori & Laakeri -liiketoimintayksikön johtajana, kun edellinen vetäjä jäi eläkkeelle. Kysyimme Jereltä, miten uudessa roolissa menee?

Yleistä

Hei Jere! Miten menee? Kerro meille lisää uudesta työstäsi!

Kiitos kysymästä, aivan loistavasti menee. Aloitin tosiaan nyt 1.1.2024 Moottori ja Laakeri -liiketoimintayksikön johtajana, Juhani Lehtisen jäädessä eläkkeelle tammikuun lopulla. Meidän tuotereppuumme kuuluu moottori-, lineaari-, laakeri- ja voimansiirtotuotteet. Meiltä löytyy myös kolme huippumyyjää: Joose, Markku ja Miro, sekä kolme konkarituotepäällikköä: Mikko, Andreas ja Niklas. Assistenttina meillä toimii kultaakin arvokkaampi Minna.

Nykyisessä roolissani tehtävänäni on kehittää ja johtaa meidän tiimiä. Työ pitää sisällään muun muassa aktiivista osallistumista tuotevalikoiman ja toimittajasuhteiden kehitykseen yhdessä tuotepäälliköiden kanssa sekä myös ottamaan aktiivinen rooli myyntiprosessin kehittämisessä yhdessä myyjien kanssa. Tavoitteena meillä on tosiaan olla paras mahdollinen kumppani meidän asiakkaillemme ja toimittajille ja tuoda näille kumppanuuksille iso lisäarvo. Monenlaisia mielenkiintoisia tehtäviä siis löytyy.

Miltä työpäiväsi näyttävät?

Kiireisiä ne ovat, ja joka päivä oppii uutta, mikä pitää homman mielenkiintoisena. Yksi tämän vuoden pääteema on myyntiprosessin kehittäminen, joten osa työpäivistä koostuu esimerkiksi eri aktiviteettien suunnittelusta ja seurannasta myyjien kanssa. 

Markkinointi on toinen iso teema tälle vuodelle ja etenkin kohdennettu markkinointi. Näitä suunnittelemme yhdessä tuotepäälliköiden ja markkinoinnin kanssa. 

Lisäksi datan kerääminen ja analysointi meidän eri järjestelmien kautta, yhteenvedot ja raportointi kuuluvat myös oleellisesti jokapäiväiseen työhön – eli siis Excel ja PowerPoint ovat kovalla käytöllä.

Mikä on paras osa työssäsi?

Parasta on ehdottomasti se, että saan työskennellä upeassa tiimissä. Meillä on huikea yhteishenki ja hyvä työilmapiiri. Hyvä fiilis ja yhdessä onnistuminen antavat virtaa ja motivoivat jokapäiväistä tekemistä. Työpäivät eivät useinkaan ole edellisen päivän kopioita, ja ne sisältävät mielenkiintoisia uusia haasteita, joiden parissa on mukava työskennellä. 

Nyt kun olet hetken kerennyt olemaan uudessa roolissasi, miten näet alan tulevaisuuden?

Alan tulevaisuus on lievästikin sanottuna mielenkiintoinen. Teollisuusautomaation käyttö ja kehitys lisääntyvät koko ajan, ja meiltä löytyy laaja skaala tuotteita, joita voimme tarjota asiakkaillemme automaation eri tarpeisiin. Meidän on kuitenkin tärkeää olla kehityksessä tiukasti mukana yhdessä asiakkaidemme tuotekehityksen rajapinnan kanssa sekä sopeutua tuleviin muutoksiin ja tarpeisiin, jotta voimme reagoida niihin nopeasti. 

Myös asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos kohti B2C-tyylistä ostamista vaatii huomiota, erityisesti verkkokauppamme kehityksessä ja markkinoinnissa.

Vastasit aikaisemmin igus-teollisuusrobottien valikoimastamme. Mitä mieltä olet, ottavatko robotit vallan?

Robotit ottavat vallan, mutta ei ehkä kuitenkaan siinä mielessä, missä tarkoitat. Ne yleistyvät koko ajan, ja tulemme varmasti näkemään mielenkiintoisia ja innovatiivisia käyttökohteita tulevaisuudessa, varsinkin nyt kun tekoäly tulee rytinällä mukaan eri robottisovelluksiin. Nykyisin robotit ehkä mielletään vain teollisuuskäyttöön soveltuviksi, mutta varmasti jo lähitulevaisuudessa tulemme näkemään niiden määrän lisääntyvän ihmisten arjessa, esimerkiksi palveluissa ja terveydenhuollossa.

Onko valikoimissamme jokin tuote, josta uskot monien hyötyvän, mutta josta he eivät vielä ole kuulleet?

Meillä on varmasti useita tuotteita, joiden hyödyt eivät ehkä ole vielä kaikkien tiedossa, mutta jos jokin pitäisi nostaa esille, olisi se iguksen huolto- ja voiteluvapaat tuotteet. Monissa eri käyttökohteissa saadaan suuri hyöty, kun tuotetta ei tarvitse voidella. Näistä hyvänä esimerkkinä on esimerkiksi perinteinen liukulaakeri, joka voidaan korvata iguksen laakerilla, joka ei tarvitse voitelua

Mistä työn ulkopuolisesta aiheesta voisit pitää 30 minuutin esitelmän tältä istumalta?

Jos jokin aihe työn ulkopuolelta pitäisi valita, löytyisi se varmasti harrastusten parista. Aloitin nuorena voimailuhommat oikeastaan heti, kun tangon jaksoi nostaa maasta. Toinen aihe liittyisi Crossfittiin, jonka aloitin noin 8 vuotta sitten, ja kolmas aihe löytyisi musiikin parista ja etenkin sen tekemisestä, jota tulee tehtyä aina silloin tällöin, kun aikaa on. Pahoin kuitenkin pelkään, että näistä aiheista esitelmät veisivät reilusti enemmän aikaa kuin 30 minuuttia!


Teknisiä neuvoja
Jere KettunenJere Kettunen

Liiketoimintayksikön johtaja

+358403412475 040 3412 475

Sähköposti Sähköposti

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti