Kuula- ja rullalaakerit

Kuulalaakerit ja rullalaakerit ovat mekaanisia laakerityyppejä, jotka ovat olennaisia monissa koneissa ja laitteissa. Niiden tarkoituksena on vähentää kitkaa ja mahdollistaa sujuva liike pyörivissä tai liikkuvissa osissa.

Kuulalaakerit koostuvat sisä- ja ulkorenkaasta, joita yhdistävät kuulat. Kuulat mahdollistavat sisä- ja ulkorenkaan välisen pyörimisen ja jakavat kuorman tasaisesti laakerin sisällä. Kuulalaakerit sopivatkin hyvin korkean nopeuden sovelluksissa, kuten moottoreissa ja sähkömoottoreissa, sekä tarkkuuslaitteissa, kuten kameroissa ja mittalaitteissa.

Rullalaakerit toimivat samalla periaatteella kuin kuulalaakerit, mutta niissä käytetään rullia kuulien sijaan. Rullalaakereita on erilaisia, kuten kartiomaisia ja sylinterimäisiä, ja ne soveltuvat eri tyyppisiin sovelluksiin. Rullalaakerit sopivat hyvin suurille kuormituksille ja hitaammille pyörimisnopeuksille.

Kuulalaakerit ja rullalaakerit ovat laajalti käytettyjä teollisuudessa, kuten autoteollisuudessa, valmistusteollisuudessa ja konepajateollisuudessa. Ne tarjoavat luotettavaa ja tehokasta toimintaa sekä parantavat koneiden suorituskykyä ja kestävyyttä.
Kuulakaakerit ja Rullalaakerit
NTN/SNR urakuulalaakerit

Urakuulalaakerit

Urakuulalakerien valikoimamme on laaja. Radiaalikuulalaakerit on suunniteltu kestämään radiaalisia, aksiaalisia tai yhdistettyjä kuormia korkeissa pyörimisnopeuksissa. Standardivalikoimasta löytyy kattava valikoima vaihtoehtoja: pidin-tyyppi, tiivisteet, välykset, toleranssiluokat, rasva jne. NTN-SNR on myös kehittänyt erikoistuotteita, jotka täyttävät tiettyjä teknisiä vaatimuksia: korkeat lämpötilat, suuret nopeudet, sähköeristys, ruosteenkestävyys jne.
NTN/SNR pallomaiset kuulalaakerit

Pallomaiset kuulalaakerit

Pallomainen kuulalaakeri on tärkeä osa monia koneita ja laitteita. Se on suunniteltu kestämään sekä radiaalikuormia että aksiaalikuormia useissa suunnissa. Pallomaisen muotonsa ansiosta tämä tyyppi kuulalaakeri pystyy kompensoimaan aksiaalista epäsuuntautumista ja sallimaan liikkeen eri suuntiin. Pallomainen kuulalaakeri tarjoaa erinomaisen lujuuden, kestävyyden ja suorituskyvyn. Sen avulla voidaan vähentää kitkaa ja mahdollistaa sujuva pyörimisliike. Tämä laakerityyppi on yleisesti käytetty erilaisissa sovelluksissa, kuten moottoreissa, vaihdelaatikoissa, pumppuissa ja laitteissa, joissa tarvitaan korkeaa kuormankesto ja hyvää pyörimisnopeutta. Pallomainen kuulalaakeri on tärkeä tekijä koneiden ja laitteiden toiminnassa, joka parantaa niiden suorituskykyä, kestävyyttä ja luotettavuutta.
Viistokuulalaakerit

Viistokuulalaakerit

Viistokuulalaakerit ovat erityisiä kuulalaakerityyppejä, jotka on suunniteltu kestämään sekä radiaalikuormia että aksiaalikuormia samanaikaisesti. Niiden rakenne mahdollistaa kallistetun akselikulman, mikä tekee niistä erinomaisen ratkaisun sovelluksiin, joissa tarvitaan sekä pyörimisliikettä että aksiaalista vinoumaa. Viistokuulalaakerit koostuvat sisä- ja ulkorenkaasta, joiden välissä on kuulalaakerin pitimet ja kuulat. Niiden erityinen muotoilu mahdollistaa kuulien kontaktin sekä sisä- että ulkorenkaan kanssa eri kulmissa. Tämä antaa niille kyvyn kantaa suuria kuormia ja absorboimaan aksiaalikuormitusta. Viistokuulalaakereita käytetään laajalti erilaisissa sovelluksissa, kuten työstökoneissa, automaattikoneissa, lentokoneturbiineissa ja tuulivoimaloissa. Niiden kyky kestää korkeita kuormituksia ja tarjota tarkkaa ja sujuvaa liikettä tekee niistä luotettavia ja tehokkaita osia monimutkaisissa järjestelmissä.
Pallomaiset rullalaakerit

Pallomaiset rullalaakerit

Pallomainen rullalaakeri kestää merkittäviä kuormituksia ja epäsuuntautumisia. Tämä rullalaakerityyppi soveltuu hyvin vaativiin käyttöolosuhteisiin, kuten iskuihin tai tärinään (murskaimet, tärinänpoistolaitteet, raskaat käsittelylaitteet jne.). NTN EUROPE:n ULTAGE-sarjan rullalaakerit kestävät vaativissakin kohteissa pitkään oikealla suunnittelulla ja jälkivoitelulla.
Kartiorullalaakerit

Kartiorullalaakerit

Kartiomaiset rullalaakerit kestävät suuria radiaalikuormituksia ja tukevat aksiaalikuormituksia yhteen suuntaan. Kartiorullalaakereita on saatavilla 1, 2 tai 4 rivissä, ja yleensä ne asennetaan vastakkaisiin suuntiin identtisen laakerin kanssa. Aksiaalinen säätö mahdollistaa suuren väljyyden vähentämisen. Tämä rullalaakerityyppi sopii erityisen hyvin sovelluksiin, kuten kuumavalssaimet, taka-akselit, tieliikenteen pyörät ja maatalouskoneet.
Painekuulalaakerit

Painekuulalaakerit

Painekuulalaakeri on erityinen kuulalaakerityyppi, joka on suunniteltu kestämään suuria aksiaalisia kuormituksia. Se on yleisesti käytetty sovelluksissa, joissa tarvitaan korkeaa kantokykyä ja luotettavuutta, kuten teollisuudessa ja voimansiirrossa. Painekuulalaakerit koostuvat sisä- ja ulkorenkaasta, joiden välissä on kuulalaakeriurat ja kuulat. Näissä laakereissa on erityinen painekestävä rakenne, joka mahdollistaa niiden toimimisen äärimmäisissä olosuhteissa. Ne pystyvät kestämään suuria voimia, iskuja ja tärinää, ja niiden avulla voidaan varmistaa sujuva liike ja pitkä käyttöikä myös vaativissa ympäristöissä. Painekuulalaakerit ovat arvokkaita komponentteja monissa teollisuudenaloissa, joissa tarvitaan kestäviä ja luotettavia laitteita. Niiden suorituskyky auttaa parantamaan koneiden tehokkuutta, vähentämään huoltotarvetta ja lisäämään tuottavuutta.
Lieriörullalaakerit

Lieriörullalaakerit

Sylinterimäinen lieriörullalaakeri kestää suuria radiaalikuormia, hetkellistä ylikuormaa ja iskukuormitusta. Laakerin rakenne on jäykkä eli se ei kestä aksiaalista vinoumaa. Eroteltavien osiensa ansiosta sen asentaminen ja poistaminen on helpompaa. Saatavana yhden, kahden tai neljän rivin vaihtoehtoina, erilaisilla olakeilla varustettuna, tämä rullalaakerityyppi sopii kaikkiin tilanteisiin.

Elintarvikehyväksytyt laakerit

SNR:n on kehittänyt elintarviketeollisuuden tarpeisiin sopivan laakerin. Laakeri joko pitää sisällään normaalin rasvan tai elintarvikehyväksytyn rasvan. Laakerit ovat myöskin ruostumattomia joten säännöllinen puhdistus ei lyhennä laakerin käyttöikää.
Lukitusmutterit

Lukitusmutterit

Lukitusmutterit ovat tärkeitä osia mekaanisissa järjestelmissä, jotka vaativat turvallisen ja luotettavan kiinnityksen. Niiden tarkoituksena on estää muttereiden löystyminen ja vähentää kierreliitoksen alttiutta värähtelylle tai kuorman vaikutukselle. Lukitusmuttereita käytetään laajasti erilaisissa sovelluksissa, kuten ajoneuvojen alustoissa, rakennus- ja teollisuuskoneissa, lentokoneissa ja monissa muissa laitteissa. Niiden avulla voidaan välttää kiinnitysten löystyminen ja parantaa kokonaisjärjestelmän suorituskykyä ja turvallisuutta. Lukitusmuttereiden oikea valinta ja asennus ovat tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat niiden toimintaan. On tärkeää ottaa huomioon kuormitusolosuhteet, ympäristötekijät ja tarvittava lujuus tarkoituksenmukaisen lukitusmutterin valinnassa. Tämä varmistaa kiinnitysten turvallisuuden ja luotettavuuden koko käyttöiän ajan.

Lisää luettavaa

Teknisiä neuvoja
Mikko RailonvirtaMikko Railonvirta

Tuotepäällikkö

+358403412396 040 3412 396

Sähköposti Sähköposti

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti