Automatisoi ja turvaa sahalaitos
Julkaistu: 2023-08-17

Automatisoi & turvaa sahalaitos

Kuinka voit optimoida sahalaitoksen tehokkuuden ja turvallisuuden? Tarjoamme laajan valikoiman komponentteja, kuten valokennoja, lukitusjärjestelmiä, ultraääniantureita, turvamoduuleja ja paljon muuta, joiden avulla voit saavuttaa kokonaisratkaisun antureihin ja koneiden turvallisuuteen liittyen.

Tuki
Sahalinja kokonaisuudessaan

puun lajittelu, sahalinja ja laudoituken käsittely

Olemme laatineet esimerkkejä sopivista komponenteista sahalaitosta varten. Esimerkit jaamme kolmeen eri sahalaitoksen osaan - puun lajitteluun, sahalinjaan ja laudoituksen käsittelyyn. Alla on esimerkkejä komponenteista, joita voimme tarjota kussakin osassa.

Check tehokkaampaa työtä

Check turvallisempi työympäristö

1. puun lajittelu

Tarjoamme komponentteja, kuten:
Lukitusjärjestelmät, joissa turvallisuus on sisäänrakennettu koodattujen avainten muodossa. Minimaalinen kaapelointi ja korkea tärinänkestävyys tekevät lukitusjärjestelmistämme ihanteellisia vaihtoehtoja alueilla, joissa muuten solenoidikäyttöiset lukot saattavat vaurioitua.

Tarvitsetko lukittavan käynti- tai liukuoven? Valitse se, mikä sopii sinulle parhaiten. Molemmat voidaan sähköisesti lukita jopa 9750 N:n voimalla! Tarvittaessa voit lisätä painikkeita ja merkkivaloja. Mikäli tarvitset myös turvallisen kommunikointitavan, ei huolta - ratkaisemme myös sen.

Etäisyysmittaavalla laserskannerilla seuraat helposti pyöröpuun sijaintia. Voit käyttää laserskanneria tarkkuusmittauksiin tai vain sijainnin seurantaan.

Turvamattojen helppo asennus ja 100 % aktivaatioalue takaavat kestävän ja luotettavan ratkaisun. Herkkyys pölylle ja se, etteivät puulastut putoa riskialueelle, tarkoittavat suurempaa käyttövarmuutta verrattuna esimerkiksi valosäteillä suojaamiseen, jotka muuten herkästi häiriintyvät.

Sahalaitoksen puun lajittelu

2. Sahalinja

Valikoimamme sisältää sahalinjaa palvellen:
Ultraäänianturit, jotka ovat täysin puun värisävyistä riippumattomia. Tarjoavat erittäin tarkan kosketuksettoman havainnoinnin, joka sopii erinomaisesti puun levittimeen. Verrattuna optiseen ratkaisuun saat tällä tarkemman havainnoinnin, mikä mahdollistaa levyjen tiiviimmän asettelun ja siten tuotannon tehostamisen.

Pulssiantureilla voit helposti tarkkailla kuljetettimien paikkaa puun kulkiessa sahalinjan eri vaiheiden läpi. Voit valita inkrementtianturin sijainnin, nopeuden tai liikkeen seurantaan. Entä tarvitsetko tietää absoluuttisen sijainnin? Valitse absoluutti- tai väylä-anturi, jossa edes virtakatkos ei saa anturia menettämään sijaintiaan. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse etsiä rajakytkimiä tai vastaavia prosessin palauttamiseksi, vaan voit jatkaa toimintaa kuten ennen virtakatkoa.

SIL 2/Pld turvatutkajärjestelmä tarjoaa erinomaista suorituskykyä. Aktiivinen tutkajärjestelmä, joka valvoo vaarallista aluetta sahauksen ympärillä. Turvatutkamme käyttää kehontunnistusta varmistaakseen, ettei kukaan ole vaarallisella alueella. Toisin kuin optinen valvonta, tutka tunnistaa (=jättää huomioimatta) pienen esineet, kuten lastut, mikä takaa minimaalisen toimintahäiriön.

Sahalaitoksen sahalinja

3. laudoituksen käsittely

Tarjoamme muun muassa:
Valikoimastamme löydät monia tekniikoita kosketuksettomaan laudan tunnistukseen, kuten LED- ja laserkennot eri versioineen jännite- ja relelähdöillä. Voit käyttää aikatoimintoja ulkoisten häiriöiden suodattamiseksi katoksissa tai valita valokennoja, jotka tunnistavat värin ja muodon taustan häivytyksellä.

Mittaamista tai tunnistamista varten voit hyödyntää valoverhojamme. Mittaavien valonverhojen etuna on, että saat tarkan mittauksen laudan pituudesta ja halkaisijasta. Tämä mahdollistaa tuotannon optimoinnin eri prosesseissa. Valonverhot ovat erittäin kompakteja ja niiden asentaminen pylväisiin tai profiileihin on helppoa.

Voit valita rinnakkaisia tai diagonaalisia säteitä sekä erilaisia tunnistuskorkeuksia. Autamme mielellämme räätälöimään valoverhot tarpeidesi mukaan!

Laudoituksen käsittely sahalaitoksessa

tuotteet sahalaitokselle

Valokennot

valokennot

Valokennoja käytetään erilaisten kohteiden havaitsemiseen kosketuksetta LED- tai laservalolla. Saatavilla useilla eri tekniikoilla, lähetin/vastaanotin ja heijastin, jossa säde katkeaa tai suora tunnistus, jossa osoitetaan suoraan kohti kohdetta.

Check Tarkistaa etäisyyden jopa 60 m.

Check Vaihtoehdot monijännitteisillä- ja relelähdöillä.

Check Aikatoiminnot (suodattaa häiriöt).

Check Suora tunnistaminen taustan vaimennuksen kanssa - väri- ja muotoherkkä.

Optiset turvalaitteet

valoverhot

 Onko sinulla kohteita, jotka tarvitsevat tarkempaa mittausta tai tehokkaampaa laskemista? Siinä sinua auttavat valoverhot, jotka ovat räätälöidään tarpeisiisi sopien.

Check Tarkka mittaus kohteen korkeudesta, pituudesta tai leveydestä.

Check Sijainnin tunnistus. Missä materiaalisi sijaitsevat tietyllä alueella.

Check Etäisyydet 6 m asti.

Laseretäisyysanturit

etäisyysanturit

Käyttämällä etäisyyttä mittaavaa laseria on mahdollista saavuttaa tarkka mittaus sadasosamillimetrin tarkkuudella tai jopa todella pitkiä 500 metrin etäisyyksiä millimetrin tarkkuudella.

Check Etäisyyden mittaus ja sijainnin määrittäminen.

Check Pituuden, paksuuden ja halkaisijan mittaus.

Check Liikkuvien kohteiden valvonta.

Check Nostolaitteiden ja kuljetusjärjestelmien sijoittelu.

Ultraäänianturit

Ultraäänianturit

Koksetukseton tunnistus ääniaaltojen avulla. Ultraääni tarjoaa väriherkän ja pölytiiviin havaitsemisen. Soveltuu vaikeisiin olosuhteisiin. Kestää lämpötiloja -20 - +70 °C.

Check Tunnistusetäisyys 25–6000 mm.

Check PNP/NPN- ja analogia -ulostulot.

Check Väriherkkä ja selviää myös läpinäkyvistä esineistä.

Check Ohjelmoitavissa halutulle etäisyydelle.

Turvatutkat

turvatutkat

SIL 2/Pld -turvatutkajärjestelmä. Sertifioitu käytettäväksi vaarallisten koneiden ympärillä, mikä takaa erinomaisen suorituskyvyn, kun savu, pöly tai koneen roskat saavat optiset anturit aiheuttamaan vääriä hälytyksiä.

Check Kestää savua, vettä ja pölyä.

Check Tunnistusetäisyys 0,5-9 m.

Check Saatavana myös metallisuojalla.

 Aktiivinen turvatutkajärjestelmä, joka valvoo vaarallista aluetta koneen tai sovelluksen ympärillä. Järjestelmässä on kaksi turvatoimintoa:

Check Tunnistustoiminto - Asettaa koneen turvatilaan, kun joku liikkuu vaara-alueella.

Check Nollaustoiminto - Estää koneen uudelleenkäynnistymisen, kun joku liikkuu vaara-alueella.

Sähkölukot ja turvakahvat

Sähkölukot ja kahvat

Sähkölukot ja kahvat tarjoavat kätevän tavan lukita ja valvoa ovia sekä luukkuja. Saatavana myös RFID-anturilla varustetut sähkölukkomallit integroiduilla painonapeilla. Erilaiset kahvaratkaisut mm. RGB LED-valolla oven/luukun tai koneen tilan selkeään ja visuaaliseen indikointiin.

Check Muovi- ja metallirungot

Check RFID-anturilla tai ilman

Check Painonapeilla tai ilman

Check Kahvaratkaisut

Lukitusjärjestelmä

lukitusjärjestelmä

Koostuu yleensä kytkinyksiköstä ja lukoista. Oven tai luukun ollessa avoinna (kone on turvallisessa tilassa), avain on kiinni lukossa ja konetta ei saa laitettua päälle.

Check Helppo ja turvallinen.

Check Kestävä rakenne.

Check Ei kaapelointia oville/luukuille.

Check Myös ruostumattomalle teräkselle.

Pulssianturit pulssianturi

kulma- ja pulssianturit

Kulma- ja pulssiantureita käytetään kulman, nopeuden, pituuden ja liikkeen mittaamiseen. Kaikkein haastavimpiin ympäristöihin on myös saatavana kosketuksettomia kulma-antureita, jotka kestävät öljyä, vettä ja pölyä.

Check Korkea iskunkestävyys.

Check Inkrementti- tai absoluuttianturi.

Check Myös asiakassovellettuja malleja.

Grein turvamatot sahalaitoksen sovelluksiin

turvamatot

Ensisijaisena turvapysäyttimenä turvamatto varmistaa, että kone pysähtyy välittömästi. Aktivoituu käyttäjän astuessa matolle, jolloin koneen vaaralliset liikkeet pysähtyvät tai siirtyvät turvalliselle nopeudelle.

Check Pintamateriaalina PVC tai alumiini.

Check Yhden maton max. mitta on 1500x2500 mm.

Check Toimitetaan aina asiakkaan mittojen mukaan.

Check Voidaan kytkeä sarjaan, jolloin suurienkin alueiden valvominen onnistuu.

lisätietoja antaa

Tony Tarr
Tony Tarr
Tuotepäällikkö
040 3412 435 040 3412 435
tony.tarr@oem.fi Sähköposti
Teknisiä neuvoja
Tony TarrTony Tarr

Tuotepäällikkö

+358403412435 040 3412 435

Sähköposti Sähköposti

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti