Harvia yhteistyö
Julkaistu: 2021-09-13

Yhteistyötä vuosikymmenen ajan

OEM juhlii tänä vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan, ja asiakkaamme ovat luonnollisesti olleet yksi tärkeä osa tätä taivalta. OEM:n tavoitteena on olla pitkäaikainen ja luotettava kumppani, ja juhlavuoden kunniaksi halusimme kertoa yhteistyöstämme muutaman pitkäaikaisen asiakkaamme kanssa. Haastattelimme Harvian ostojohtaja Matti Kivimäkeä ja OEM Electronics -liiketoimintayksikön johtaja Janne Lummejokea, joilla on takanaan melkein kymmenen vuotta yhteistyötä.

Asiakascase

Sauna & Spa valmistaja

Harvia-konserni on yksi maailman johtavista Sauna & Spa valmistajista. ”Teemme saunoja, höyrysaunoja, infrapunasaunoja, kiukaita, ohjauskeskuksia ja kaikkia mahdollisia tarvikkeita näihin liittyen,” kertoo Matti Kivimäki (kuvassa). Harvia, joka perustettiin 1970, on yksi maailman tunnetuimpia Sauna & Spa -brändejä ja heillä on toimintaa yli 80 eri maassa. Harvia on liikevaihdolla mitattuna yksi maailman johtavista sauna- ja spa-markkinoilla toimivista yhtiöistä.

Yhtiön tuotemerkit ja tuotevalikoima ovat markkinalla hyvin tunnettuja ja yhtiön kokonaisvaltainen tuotevalikoima pyrkii vastaamaan kansainvälisen sauna- ja spa-markkinan tarpeisiin, sekä alan ammattilaisille että kuluttajille. Harvian liikevaihto vuonna 2020 oli 109,1 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee yli 600 alan ammattilaista Suomessa, Kiinassa ja Hongkongissa, Romaniassa, Itävallassa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Virossa ja Venäjällä. Muuramessa Harvian pääkonttorin yhteydessä sijaitsee myös yhtiön suurin saunojen ja saunakomponenttien tuotantolaitos.

Matti Kivimäki

Muuttuvia tarpeita ja asiakaspalvelua

OEM on saanut tehdä Harvian kanssa yhteistyötä jo pitkään, ja viimeisten yli 10 vuoden aikana OEM on toimittanut eri komponentteja useisiin Harvian valmistamiin tuotteisiin. ”Aloitin itse OEM:llä noin 10 vuotta sitten ja Matti siirtyi samoihin aikoihin Harvialle. Tuolloin alkoi myös yritysten välinen yhteistyö kehittyä,” kertoo Lummejoki (kuvassa jutun lopussa). Matkan varrella OEM:n toimintaa ja tuotevalikoimaa on kehitetty eteenpäin, jotta olemme pystyneet vastaamaan Harvian kasvuun ja sen myötä muuttuneisiin tarpeisiin.

Kivimäki kiittelee erityisesti OEM:n asiakaspalveluhenkisyyttä – se on hänen mukaansa aina ollut laadukasta ja ketterää. Myös toimitusvarmuus on ollut erinomaisella tasolla. ”Varsinkin viime ja kuluva vuosi ovat olleet haasteellisia kaikille yrityksille, mutta OEM on poikkeuksellisessakin tilanteessa onnistunut vastaamaan tarpeisiimme, mikä on ollut hienoa,” Kivimäki sanoo.

Keskeinen osa OEM:n strategiaa on oma Turussa sijaitseva logistiikkakeskus, mikä mahdollistaa komponenttien varastoinnin ja sen myötä toimitukset asiakkaille nopealla toimitusajalla. Tämä on ollut yksi tärkeimmistä tekijöistä siihen, että saumaton yhteistyö OEM:n ja Harvian välillä on ollut mahdollista näin pitkään.  Lisäksi se, että useat OEM:n tuotepäälliköt ovat omien tuoteryhmiensä asiantuntijoita, mahdollistaa syvemmän tuotetuntemuksen ja uusien ratkaisujen kehittelemisen asiakkaan kanssa. Kivimäki ja Lummejoki ovat myös olleet yhdessä auditoimassa tehtaita vuosien varrella.

 

Harvia-kiukaat

 

Uusia askelia ja hyviä löylyjä

Tuorein askel yhteistyön syventämisessä on komponenttien jatkojalostus. ”OEM toimittaa meille myös kokoonpanoja, jotka tuovat ketteryyttä toimintaamme sekä vapauttaa meiltä resursseja,” Kivimäki sanoo. OEM:n Turun toimipisteessä sijaitseva tekninen osasto mahdollistaa erilaisten kokoonpanojen toteuttamisen. ”Jatkojalostettavien tuotteiden hyödyntäminen on Harvialta myös luottamuksen osoitus, jota arvostamme. Mielestäni se kertoo siitä, että olemme tehneet asioita oikein,” kiittelee Lummejoki.

Myös OEM:n muut asiakkaat, toimittajat ja yhteistyökumppanit pääsevät nauttimaan OEM:n ja Harvian yhteistyön tuloksista. Nimittäin OEM:n saunatilojen Harvia-lauteista ja -kiukaan takaamista erinomaisen hyvistä löylyistä! Yhteistyötä Harvian ja OEM:n välillä on tarkoitus jatkaa ja kehittää vastaisuudessakin, ja me toivommekin, että saamme juhlistaa myös OEM:n 50-vuotisjuhlavuotta yhdessä Harvian kanssa.

Tutustu Harviaan heidän verkkosivuillaan.
Seuraa juhlavuotta somessa aihetunnisteella #OEM40.

Harvian sauna OEM:n tiloissa
Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiin ja etsii ratkaisut ongelmiin. Heille voit jättää myös tilauksesi.

phone 0207 499 499

Sähköposti Sähköposti

comments Chatti